Varíme s medveďom - Rýchlovka - Bjureg z lístkového cesta

Dnes si dáme jednu naozaj príjemnú rýchlovku. Lístkové cesto je všeobecne veľmi obľúbenou ingredienciou a vyhrať pri jeho pečení sa dá najmä s nápňou. Slané či sladké, mäsové či vegetariánske, veľké či malé, naplnené vo vnútri či rozložené na povrchu. Verím, že aj vy máte svoju vlastnú obľúbenú plnku a spôsob plnenia lístkového cesta. Táto dnešná očarila nás.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (37)

Okrem kocky lístkového cesta si pripravíme ešte jednu menšiu cuketu, dva pekne veľké póry, tri vajcia a tridsať dekagramov slaného balkánskeho syra.

Obrázok blogu

Cuketu ošúpeme a nastrúhame na najhrubšom strúhadle. Pór očistíme, prekrojíme pozdĺžne a nakrájame na polkolieca.

Na panvicu dáme olej (maslo), necháme ho rozohriať a pridáme nasekaný pór a nastrúhanú cuketu.

Obrázok blogu

Podusíme domäkka a pridáme dve vajcia.

Obrázok blogu

Popražíme a pridáme nastrúhaný slaný balkánsky syr.

Obrázok blogu

Necháme ho roztopiť a plnka je hotová. Môžeme ju jemne okorenit, či pridať nejakú bylinku, ale nesolíme. Predtým ako ju použijeme do cesta, musí plnka celkom vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Kocku lístkového cesta rozdelíme na štyri rovnaké kusy.

Obrázok blogu

Každý kúsok najprv jemne roztlačíme rukami.

Obrázok blogu

Potom ho valčekom rozvaľkáme na dvojmilimetrovú placku. Okraje placky potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Obrázok blogu

Do jednej polovice rozložíme plnku.

Obrázok blogu

Prehneme a pomocou vydličky vypracujeme okraje.

Obrázok blogu

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, každý kúsok potrieme vajíčkom, ostrým nožom spravíme niekoľko dier a šup do rúry.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi pätnásť minút.

Obrázok blogu

Za chvíľu už bude leto a vtedy si k takémuto chutnému bjuregu môžeme pripraviť veľký zeleninový šalát a večera jak lusk je hotová. Chrumkavé cesto naplnené voňavou jemnou vajíčkovo syrovou plnkou.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu