Varíme s medveďom - Rýchlovka - Grilované karé s Enciánom

Tak sa nám letné počasie znova umúdrilo a my sa môžeme opäť vrátiť  na naše gardenpárty ku grilom a opekačkám. Jednoduché a chutné jedlo podobné tomu z grilu, si však pokojne môžeme pripraviť aj doma. Našu grilovaciu panvicu sme v receptoch na blogu použili už mnoho krát a dnes ju použijeme opäť. Pripravili sme jednoduchý rýchly recept, s ktorým si grilovaciu gardenpárty môžeme spraviť aj u nás v obývačke. To pre istotu, ak sa nám počasie znova pokazí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Pri grilovaní na panvici nikdy nedosiahneme takú vysokú teplotu, akú má rozžeravené uhlie. Preto si pomôžeme a grilovanie na panvici spojíme s prípravou v rúre. Ak rúra obsahuje program na grilovanie v tomto recepte je vhodné ho použiť.

Na štyri pekné porcie si pripravíme kilogram bravčového karé, tri paradajky, dva enciány, čerstvý tymián, olivový olej, soľ a čierne korenie.

Obrázok blogu

Ako prvú si rozohrejeme rúru na dvesto stupňov.

Mäso pokrájame na rezne, paradajky na osminky a encián na plátky.

Obrázok blogu

Paradajky pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístočkami tymianu. Nízky plech na pečenie potrieme olejom, paradajky na neho uložíme a vložíme do rúry pod gril.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Poriadne rozohrejeme grilovaciu panvicu a postupne na nej ogrilujeme jednotlivé rezne. Najprv minútu z jednej strany.

Obrázok blogu

Potom rezne otočíme, osolíme, okoreníme, poukladáme na ne plátky enciánu a ogrilujeme minútu aj z druhej strany.

Obrázok blogu

Vytiahneme z rúry plech a rezne naukladáme vedľa predgrilovaných paradajok. Vložíme späť do rúry.

Obrázok blogu

Grilujeme tri až osem minút, podľa to či chceme rezne vo vnútri ružové, alebo prepečené. Macko ma rád bravčovinu prepečenú, takže tieto naše sa pripravovali osem minút. Po vytiahnutí z rúry posolíme jemne paradajky a všetko necháme dve minúty odležať. No a potom už môžeme podávať.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Grilované paradajky ochutené tymianom a krehké mäso s plátkami syra poliate roztopeným enciánom sme u nás doplnili zemiakmi dusenými s mrkvou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Marcel Rebro

Marcel Rebro

152 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Marian Nanias

Marian Nanias

278 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

300 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu