Faktom je, že sa jedlo pripravuje asi jen a pol hodiny, ale samotná práca trvá asi minútu a potom už si našu pozornosť nevyžaduje. Pokojne sa môžeme venovať sebe, rodine, štúdiu, alebo čomukoľvek čo potrebujeme, alebo chceme
Čo budeme potrebovať
1 kilogram mrazených fazuľových strukov, štyri kusy kuracích stehien, soľ, korenie.
Môžeme použiť hotovú koreniacu zmes (skúste vybrať takú bez glutamánu), alebo rovnako ako ja, namiešať si vlastnú.
V tej mojej je lyžička červenej papriky, pol lyžičky kari korenia, pol lyžičky drveného kmínu, pol lyžičky čierneho mletého korenia a pol lyžičky tymianu.

Kura zo všetkých strán nasolíme a poriadne potrieme koreniacou zmesou. Asi lyžičku korenia si odložíme.

Lusky vysypeme do pekáča, alebo zapekacej misy z vrchnákom, posolíme, posypeme odloženým korením a podlejeme decilitrom vody.

Na lusky rozložíme porcie kuraťa, zakryjeme vrchnákom a dáme piecť.

Pečieme na stosedemdesiat stupňov najprv hodinu zakryté, potom asi dvadsaťpäť až tridsať minút odkryté a večera je hotová.

Môžeme podávať s akoukoľvek obľúbenou prílohou. U Zu sa Kura na luskoch podávalo s Cézar šalátom. Ja som k nemu pripravil chlebové placky ale pokojne si vyberte podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť.
