V zásade je Šarlota vlastne len správne namiešaná zmes piškót, ovocia a ľahkého šľahačkového krému. Keď som ale našiel jej rôzdne úpravy, napríklad s kyslou smotanou, jogurtom, rozhodol som sa, že aj ja si skúsim vlastnú verziu. Tvarohovo-šľahačkovú Šarlotu. A keď som pred Tescom zbadal košíky s týmito nádhernými jahodami, bolo ihneď jasné, aké ovocie použijem.
Takže sa pozrime, čo presne budeme potrebovať. Tri mäkké krémovité tvarohy, jeden veľký jogurt, cukrárenské piškóty, šľahačkovú smotanu, dva želatínové stužovače na šľahačku a samozrejme práškový cukor.

Vezmeme štyri až päť jahôd, ak treba pridáme lyžicu práškového cukru a všetko roztlačíme drvičom na zemiaky.

Do veľkej misy dáme tvarohy, jogurt a podľa chuti práškový cukor a vymiešame dohladka.

Šľahačku vyšľaháme a pridáme k tvarohu. Konečne sa nám podarilo na fotoaparáte nastaviť to správne snímanie bielej farby.

V ďalšej veľkej mise vymiešame dva decilitre teplej vody s dvoma želatínovými stužovačmi a necháme minútu odstáť.

Do želatíny prenesieme metličkou trochu tvarohovej zmesi a poriadne vymiešame.

Nakoniec pridáme celú tvarohovú zmes a zľahka, ale precízne všetko vyšľaháme. Mala by byť nádherne krémovitá a pri tom ľahká a prevzdušnená.

A ideme si pripraviť piškóty. Odmeriame si výšku tortovej formy. Z piškóty odrežeme toľko, aby nad okraj prečnievala zaoblená hlavička.

Po obvode tortovej formy naukladáme zrezané piškóty a vyložíme aj dno. Polejeme niekoľkými lyžicami roztlačených jahôd.

Pridáme polovicu tvarohovej zmesi a uhladíme.

Naukladáme piškóty, ktoré opäť polejeme jahodami,

...nakoniec druhú polovicu krému a šup do chladničky stuhnúť. Najlepšie na dvanásť hodín cez noc.

Na druhý deň dokončíme zdobenie. Polovice jahôd budú vyzerať skvele a samozrejme nezabudneme na stuhu.

No nie je utešená? Je. Tak dobrú chuť. :)
