Varíme s Medveďom - Slaná verzia drobenkového koláča

Milí moji, sľuby sa plniť majú, však? Teda ak len nie ste politik. Ja nie som, tak plním. :)

Varíme s Medveďom - Slaná verzia drobenkového koláča
Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Ono je zase pravda, že ja mám oproti politikom značnú výhodu. V zásade dávam a plním len sľuby, ktoré dokážem s prehľadom splniť. A nemusím s nikým súťažiť. :)

Ale aby som sa vrátil k receptu. Pár týždňov dozadu som uverejnil drobenkový koláč a sľúbil som, že sa pokúsim o slanú verziu. Keďže to dopadlo dobre, tu je...

Potrebujeme:

Na taký poriadny koláčový plech 600 g polohrubej múky, Heru, jeden prdopeč, tri poriadne veľké póry, dva balkánske syry (cca 500 g) tri vajíčka, dve veľké smotany, cca 100 g masla, soľ a môže, ale nemusí byť trocha kôpru či muškátového orieska do zálievky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Tak a ideme na vec. Najprv si urobíme plnku. Póry očistíme a nakrájame, čo to dá. Riadne aj zo zelenej časti, veď začo sme platili? :) Masličko si môžeme prepustiť, alebo použiť rovno prepustene (ghi) z obchodu. Samozrejme môžeme sa na to aj vykašlať a použiť ho klasicky.
Zoberieme vhodnú panvicu s pokrievkou a pekne na tom masle nakrájaný pór podusíme.

Obrázok blogu

Stačí len trocha vody na začiatku, aby sa pod pokrievkou vytvorila para a začalo sa dusiť. Tak o 10 minút nebude o čom...

Obrázok blogu

Na rad prichádza nahrubo nastrúhaný balkánsky syr. Pomiešame, ignorujeme, že pustil šťavu a ochutnáme, aby sme vedeli upraviť slanosť.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Plnka je hotová. Ideme na cesto. 600 g múky, jeden prášok do pečiva, celá Hera, lyžička soli a jedno vajíčko.

Obrázok blogu

Pekne vymiešame, pričom vznikne drobenka. Keďže tam nie je cukor, bude na pohľad suchšia. Čo vôbec nevadí a komu vadí, nech si tam šprtne trochu vody.

Obrázok blogu

Pekáč, papier na pečenie, vysypať drobenku a podobne ako pri sladkej verzii, utľapkávať...

Obrázok blogu

Na rad prichádza plnka. Kľudne ju tam kydneme aj s tekutinou a urovnáme:

Obrázok blogu

Smotany vymiešame s dvomi vajíčkami, pridáme trošku kôpru, muškátového orieška, zľahka posolíme a nablemtáme na vrch. :)

Obrázok blogu

No a už len trúba na 180 stupňov a cca 40-50 minút zapekať.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

A rada na záver. Tento koláč sa úžasne vylepšil odstátim. Takže nechajte vychladnúť a uložte ho v chladničke na 12, ale kľudne aj 24 hodín. Plnka krásne prejde tým cestom a to zmäkne a zjemní sa. A bude to proste mňamka. :)

Dobrú chuť od Medveďa.

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Roman Dulgerov

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
INESS

INESS

108 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

107 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu