Varíme s medveďom - Slané štrúdle

Ach jaj už je marec. To znamená, že termíny horia a ja pracujem aj cestou vo vlaku. Chcelo by to niečo rýchle. Rýchle jedlo, čo sa rýchlo pripraví, rýchlo zje a rýchlo sa po ňom uprace. Stojím v potravinách a cítim sa celkom bezradne. Najrýchlešie sú asi párky, ale mám ja chuť na párky? Nemám! Do očí mi padá hotové štrúdľové cesto a hneď padne aj do košíka a hurááá, už viem čo bude dnes dobrého.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (57)

Takže čo budeme potrebovať

Hotové štrúdľové cesto, dva čerstvé tvarohová syry, alebo tvaroh, alebo napríklad ochutený Cottage (ako sa toto pre pána Jána píše) syr, cesnak, soľ, provensálske bylinky, jednu lyžicu bieleho jogurtu alebo smotany, olej.

Obrázok blogu

Roztlačíme strúčik cesnaku, pridáme ho do jogurtu spolu so soľou a lyžicou provensálskych byliniek. Toho jogurtu môže byť aj viac ako jedna lyžica, ale viac sme ho proste doma nemali.

Zoberieme plát hotového cesta, natrieme ho olejom a na neho položíme druhý. Druhý plát natrieme jogurtovo, cesnakovo, bylinkovým sajrajtom a navrch posypeme balíčkom syra. Nezabudneme ho predtým odbaliť. Ešte jemne posolíme a zavinieme do štrúdle. Keby sme mali jogurtu viac tak nám zostane aj na druhú štrúdľu, ale žiaľ jogurt je fuč.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Pootvárame v chladničke všetky šuflíčky a krabičky a hľadáme niečo na naplnenie druhej rolády. Hurá, našli sme pár koliesok nejakej neidentifikovateľnej salámy. Tak dobre, jedna štrúdľa bude vegetariánska a druhá nie.

Zoberieme tretí plát cesta, natrieme olejom, na neho uložíme štvrtý plát cesta. Práve sa nám všetko cesto minulo. Rozložíme kolieska naidentifikovateľnej salámy, posypeme tvarohovým syrom a tento krát pre zmenu sušenou bazalkou. Trošku prisolíme a zvinieme.

Obrázok blogu

Práve ma napadlo, že som vám neukázal ako sa taká štrúdľa zvíja. Nonajprv jej zahrajte niečo veselé pri čom sa dobre zvíja a môžeme začať. Preložíme bočné strany cesta. To zabráni, aby nám plnka vypadávala z bokov. Potom preložíme tú stranu cesta, ktorá je k nám najbližšie a znova tú istú stranu a znova... a postupne zabalíme štrúdľu. Ľahké nie?

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Olejom vymastíme plech aj štrúdle a šup s nimi do vyhriatej rúry tak na 200 stupňov a približne pol hodinku.

Obrázok blogu

Necháme trochu vychladnúť, nakrájame, ešte nejaká tá chutná zeleninka s citrónovou šťavou a basta fidli dobrú chuť.

Obrázok blogu


Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

281 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

108 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

93 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu