Takže čo budeme potrebovať
Hotové štrúdľové cesto, dva čerstvé tvarohová syry, alebo tvaroh, alebo napríklad ochutený Cottage (ako sa toto pre pána Jána píše) syr, cesnak, soľ, provensálske bylinky, jednu lyžicu bieleho jogurtu alebo smotany, olej.

Roztlačíme strúčik cesnaku, pridáme ho do jogurtu spolu so soľou a lyžicou provensálskych byliniek. Toho jogurtu môže byť aj viac ako jedna lyžica, ale viac sme ho proste doma nemali.
Zoberieme plát hotového cesta, natrieme ho olejom a na neho položíme druhý. Druhý plát natrieme jogurtovo, cesnakovo, bylinkovým sajrajtom a navrch posypeme balíčkom syra. Nezabudneme ho predtým odbaliť. Ešte jemne posolíme a zavinieme do štrúdle. Keby sme mali jogurtu viac tak nám zostane aj na druhú štrúdľu, ale žiaľ jogurt je fuč.

Pootvárame v chladničke všetky šuflíčky a krabičky a hľadáme niečo na naplnenie druhej rolády. Hurá, našli sme pár koliesok nejakej neidentifikovateľnej salámy. Tak dobre, jedna štrúdľa bude vegetariánska a druhá nie.
Zoberieme tretí plát cesta, natrieme olejom, na neho uložíme štvrtý plát cesta. Práve sa nám všetko cesto minulo. Rozložíme kolieska naidentifikovateľnej salámy, posypeme tvarohovým syrom a tento krát pre zmenu sušenou bazalkou. Trošku prisolíme a zvinieme.

Práve ma napadlo, že som vám neukázal ako sa taká štrúdľa zvíja. Nonajprv jej zahrajte niečo veselé pri čom sa dobre zvíja a môžeme začať. Preložíme bočné strany cesta. To zabráni, aby nám plnka vypadávala z bokov. Potom preložíme tú stranu cesta, ktorá je k nám najbližšie a znova tú istú stranu a znova... a postupne zabalíme štrúdľu. Ľahké nie?

Olejom vymastíme plech aj štrúdle a šup s nimi do vyhriatej rúry tak na 200 stupňov a približne pol hodinku.

Necháme trochu vychladnúť, nakrájame, ešte nejaká tá chutná zeleninka s citrónovou šťavou a basta fidli dobrú chuť.
