Pripravíme si sójové plátky, údené tofu, cibuľu, cesnak, šampiňóny, papriky a paradajky, jednu kocku zeleninového bujónu (ja viem že to stále opakujem, ale dnes ich už predávajú aj v biokvalite a bez pridaného glutamánu).
Na dochutenie použijeme len soľ, čierne korenie, drvenú rascu a čerstvú petržlenovú vňať.

Najprv si v osolenej vode uvaríme sójové plátky. Najčastejšie to robíme tak, že ich privedieme k varu, päť minút povaríme a potom v horúcej vode necháme odstáť, pokiaľ nedokončíme ostatné prípravné práce.
Zmäknuté plátky zlejeme a jemne vyžmýkame.

Obalíme ich v hladkej múke.

Z každej strany ich opražíme v horúcom oleji.

Odložíme na teplé miesto.

Do panvice, v ktorej sme pražili sójové plátky pridáme nasekané údené tofu a z každej strany opražíme do hneda.

Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak, osolíme a okoreníme.

Po piatich minútach prídu na rad šampiňóny. Všetko premiešame a desať minút dusíme pod pokrievkou.

Vlejeme pol litra zeleninového bujónu, doplníme vodou, vrátime sójové plátky a všetko spolu dusíme asi tridsať minút.

Pridáme nasekané paradajky, papriky a čerstvú petržlenovú vňať. Premiešame, prikryjeme, odstavíme z ohňa a necháme zeleninu len jemne zapariť v horúcom jedle.

Zelenina by mala zostať aldente a zachovať si svoju prirodzenú chuť.

Podávame s ryžou. Príjemné jednoduché jedlo vhodné aj pri diéte, alebo ako obed, po ktorom v práci nezaspávate nad klávesnicou.

Dobrú chuť.
