Kura na tento recept pred samotným pečením naporciujeme a zbavíme kože. Stehná necháme vcelku, prsia rozdelíme na štyri časti. Krídla a chrbty u nás obvykle odkladáme.
Ku kuraciemu mäsu si pripravíme ešte jeden veľký pór, 250 gramov šampiňónov, tri kopcovité lyžice hladkej múky, dve vajcia, veľký biely jogurt, tvrdý syr a olivový olej.
Jedlo okoreníme červenou paprikou, čiernym mletým korením, majoránkou a soľou.

Všetky koreniny a soľ zmiešame s hladkou múkou.

Vo vzniknutej zmesi obalíme jednotlivé porcie kuraťa.

Obalené ich naukladáme do plechu vymazaného olivovým olejom a ešte zvrchu jemne poprášime. Jednu lyžicu múčno - korenenej zmesi si odložíme.

Zasypeme nasekanými hríbami, nasekaným pórom a opatrne podlejeme pol litrom vody.

Strčíme do rúry vyhriatej na stoosedemdesiat stupňov a zakryté pečieme približne štyridsať minút.

V miske rozmiešame jogurt vajcia a zvyšok múky s korením. Samozrejme vajcia môžeme pri prítomnosti múky aj vynechať, jedlo bude ešte viac šťavnaté.

Jogurtovou zmesou potrieme celé kura a vrátime späť do rúry.

Pečieme ďalších dvadsať minút.

Bohato zasypeme strúhaným syrom.

Celé zapekáme ešte asi desať minút.

Vynikajúce, voňavé, šťavnaté kura podávame s ryžou a kyslou uhorkou.

Dobrú chuť.
