Varíme s Medveďom - Veľmi zvláštne 'Francuzáky'.

Samozrejme nebavíme sa o francúzskych kľúčoch ani bozkoch ale 'krumpliach'.:)Opäť sa musím ospravedlniť všetkým mäsožravcom, ale aj dnes bude vegetariánska pochúťka.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (102)

Potrebujeme:

Zvolené množstvo je na skutočne veľa porcií, ak teda chcete navariť menej, tak si množstvo znížte o polovicu. Takže potrebujeme 2kg zemiakov, cesnak, 1kg šošovice, viazaničku novej cibule, 2 papriky, zmes koreňovej zeleniny, tak pol kila, smotanu na varenie, olej, 3 vajíčka (alebo len bielok), tymian, čierne korenie, mletú rascu a soľ.

Obrázok blogu

Ideme na to:

Zemiaky uvaríme v šupke, šošovicu vysypeme do vody, pridáme pár strúčkov cesnaku a uvaríme. Na záver varenia môžeme vodu so šošovicou posoliť. Koreňovú zeleninu očistíme a taktiež vo vode uvaríme. Na záver varenia posolíme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Uvarené zemiaky očistíme, zároveň pokrájame novú cibuľku a papriku na malé kúsky.

Obrázok blogu

Cibuľku s paprikou speníme na oleji, pridáme soľ, čierne korenie, tymian a rascu.

Obrázok blogu

Do základu nasypeme uvarenú šošovicu, môžeme pretlačiť ešte trochu cesnaku a všetko prehrejeme.

Obrázok blogu

Uvarenú koreňovú zeleninu rozmixujeme, pomiešame so smotanou a vajíčkami, ochutíme koreninami a posolíme.

Obrázok blogu

A ideme vrstviť. Na veľký olejom vytretý pekáč najprv zemiaky, ktoré môžeme namiesto krájania pretlačiť cez krájač na zemiaky do šalátu (naozaj neviem ako tento kuchynský nástroj nazvať) a ďalej pridáme šošovicovú zmes a

Obrázok blogu

na vrch vylejeme zmes vajec smotany s koreňovou zeleninou a urovnáme.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Samozrejme v rúre zohriatej na 180 stupňov asi hodinu pečieme.

Obrázok blogu

Podávame s bohatým rajčinovým šalátom. (rajčiny, nová cibuľka, soľ, balzamikový ocot, vňať a trochu olivového oleja)

Obrázok blogu

Papanie to bolo veľmi sýte, pritom zdravé a hlavne vnútorne veľmi upokojúce. Človek mal pocit pohody.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

tenjeho

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu