Varíme s Medveďom - Za stáleho miešania...

Prvý recept na tomto blogu bol uverejnený v roku 2006. Bol bez fotografii len popis, ostatné ste si mohli domyslieť. Bol na Tortu z čokoládového pudingu a želatíny s jahodami. Už v prvej diskusii chceli čitatelia vidieť fotografie, ale my sme nemali žiadny fotoaparát. Ďalšie recepty sme teda fotili s mobilom. Fotografie sme správou posielali na e-mail a už sme mali prvé fotky. Väčšinou len ingrediencie a výsledný produkt. Neskôr sme dostali na Vianoce fotoaparát a začalo sa s fotením pracovných postupov. Nakoniec sme si kúpili náš prvý fotoaparát s makrom a posledný rok už fotíme s ním.Najnovšia zmena u nás je, že Macko sa s blogom rozlúčil, a tak sa vám každú nedeľu prihováram už len ja.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (43)

Za tie viac než štyri roky sme postupne napísali viac ako dvesto receptov. Nebudem písať o tých, ktoré ste tu mohli a vlastne stále aj môžete čítať. Veď aj my často používame náš blog ako kuchársku knihu a vyhľadávame si v nej recepty, ktoré nám vyprchali z hlavy.

Na rozdiel od tých profesionálnych kuchárskych kníh jedlo, ktoré sme varili my, sme si vždy aj zjedli. No teda úplne vždy nie. Ale tie, ktoré nikto nezjedol, ste ani vy nevideli. A budte radi! Jednoducho, za tie štyri roky sme v snahe priniesť v nedeľu o dvanástej nový a zaujímavý recept, uvarili aj pár jedál, ktoré u nás doma familiárne voláme "Za stáleho miešania vykydneme do hajzla".

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prvé bolo brokolicové rizoto. Nie práve vábne vyzerajúca hmota, ktorá pôsobila dojmom, že už ju raz niekto zjedol, sa ochladnutím stále viac a viac podobala na pomôcku na vymurovanie nášho starého bytového jadra. Vlastne, hneď po tom čo som ju do vecka vykydol mi došlo, že to bola chyba a to vecko už možno nikdy nepoužijeme. Dopadlo to dobre. Teda s tým veckom. Funguje.

Najslávnejším receptom z kategórie za stáleho miešania... sa stalo hovädzie dusené na slivkách. Najprv to vyzeralo dobre, potom to aj úžasne voňalo, neskôr to začalo vyzerať podozrivo a nakoniec z toho vznikol kvalitný slivkový lekvár s kúskami hovädzieho mäsa. Niečo také ste určite ešte nikdy neochutnali a dúfajte, že ani neochutnáte. Akékoľvek pokusy zachrániť to boli už vopred odsúdené na zánik, a tak sme sa s týmto jedlom rozlúčili smútočným prejavom nad misou.

SkryťVypnúť reklamu

Bolo ich aj viac. Receptov, ktoré ste nikdy nevideli a ani neuvidíte, ale tak to už býva, len ten kto nič nerobí, nič nepokazí.

Tak dúfam, že ste na to už prišli, dnes žiadny recept nebude. Jedla má práve teraz každý doma dosť. Možno aj vyše hlavy. Tak načo nosiť drevo do lesa.

Vianoce už pomaly končia a aj tento rok má už len krátky čas na to, aby nás prekvapil. A ja vám všetkým želám, aby tie prekvapenia boli už len milé a krásne. No a ten nový rok? No ten by mal byť hlavne lepší. Nech máme všetci dosť priateľov a lásky, zdravia a sily, radosti a krásy a nejaké to dobré jedlo k tomu.

A uvidíme sa v roku 2011. Snáď sa to prekvapenie, ktoré do nového roka chystáme podarí a nebudeme ho nikam vykydávať.

SkryťVypnúť reklamu

Aby ste nepovedali, že ani žiadna fotka, tak tu niečo mám. Sú to tie isté cukríky, ktoré nájdete aj v článku "Nepečieme na Vianoce" len som za tie roky vylepšil exteriér.

Obrázok blogu

Tak dobrú chuť a PF2011.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

316 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
INESS

INESS

107 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu