Tak vznikol tento jednoduchý a voňavý recept.
Čo budeme potrebovať
Asi jeden kilogram cukiny, štyri decilitre mlieka, štyri polievkové lyžice hladkej múky, kúsok tvrdého syra, dve vajcia, viazaničku čerstvej bazalky, olej a soľ.
Môžeme použiť aj iné čerstvé, alebo sušené bylinky, fantázii sa medze nekladú.

Čo s tým urobíme
Cukinu nakrájame na tenké kolieska a dáme ju variť do mierne osolenej vody. Privedieme k varu a varíme dve minúty.

Zlejeme a necháme vychladnúť.

Z oleja, múky a mlieka pripravíme hladký bešamel. Do horúceho pridáme nastrúhaný syr a vymiešame ho.

Do vychladnutého pridáme vajcia a nasekanú bazalku a premiešame.

Uvarenú cukinu a bešamel zmiešame, vykydneme do pekáča a uhladíme.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne tridsať minút a je to hotové.

Nakoniec som tej paradajke neodolal, ale bolo to zbytočné. Cukina mi na ten príjemný pocit "letnej kuchyne" úplne stačila a nejaký ten týždeň tú zimu ešte vydržím.

Dobrú chuť.
