Pripravíme si na osobu jeden hrubší rezeň bravčového karé, pol klobásy, pol cibule (radšej menšie hlavičky), kus slaniny, horčicu a dva decilitre bieleho vína.
Na ochutenie použijeme soľ, čierne korenie a tymian.

Mäso nakrájame na väčšie kocky, slaninu na plátky, klobásu na hrubšie kolieska a cibuľu na štvrtiny. Všetky kúsky by mali mať približne podobný rozmer, aby na špíz pekne sadli.

Jednotlivé ingrediencie striedavo napicháme na drevenú špajdľu. Hotový špíz jemne osolíme a poprášime mletým čiernym korením.

Naukladáme do pekáčika, zalejeme bielym vínom a pečieme približne štyridsať minút pri stosedemdesiatich stupňoch.

Špízy odložíme na teplé miesto a výpek zlejeme do panvice. Pridáme veľkú lyžicu horčice a lyžičku tymianu. Privedieme k varu a necháme zredukovať na omáčkovitú konzistenciu.

Toto voňavé a plné jedlo môžeme podávať napríklad s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou, alebo ho uložíme na drevený podnos spolu s horčicou, zredukovanou omáčkou, nakladnou zeleninou a kusom čerstvého voňavého chleba.

Dobrú chuť!
