Varíme s medveďom - Zo starého nové V

Ryža ostáva v našej domácnosti pomerne často. Priznám sa, že je to vlastne schválne. Skoro vždy jej varíme viac, aby sme si zo zvyšku mohli pripraviť niektoré obľúbené jedlo. Napríklad dnešný ryžový šalát miluje celá rodina. Ja viem že by sa ryža na neho dala uvariť kedykoľvek a nemuseli by sme čakať na to, či nejaká ostane, ale zvyk je zvyk. Vy si však pokojne ryžu na tento šalát pripravte samostane. Na štyri pekné porcie vám stačí približne tridsať dekagramov uvarenej ryže.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Okrem ryže budeme potrebovať ešte zeleninu a syry. U nás do ryžového šalátu najčastejšie používame kukuričku, papriku, paradajku, uhorku a čierne olivy. Zo syrov si pripravíme encián a údený syr, ale aj tu sú vítane najrôznejsie zvyšky syrov. Na zálievku použijeme kyslú smotanu. Údená šunka je jedna z nepovinných ingrediencií, ktorú pridávam len vtedy, ak ju v chladničke nájdem. Ďalšie nepovinné ingrediencie sú napríklad hrášok, varená mrkva či iná koreňová zelenina, šampiňóny, capari... Určite dokážete vymyslieť množstvo iných vecí, ktoré by ste v tomto šaláte radi videli a jedli.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na zálievku okrem kyslej smotany môžete použiť napríklad aj biely jogurt alebo majonézu a všetky tieto ingrediencie voľne kombinovať. Na množstvo, ktoré je na obrázku sme nakoniec potrebovali dve kyslé smotany.

Obrázok blogu

Postup je mimoriadne jednoduchý a predpokladám že aj jasný. Všetku zeleninu sa očistíme, umyjeme, nakrájame, nasekáme, syry nastrúhame, nakrájame a všetko šupneme do jednej veľkej misy.

Obrázok blogu

Pridáme kyslé smotany (biely jogurt, majonézu) a všetko opatrne zľahka, ale pritom naozaj poriadne premiešame. Keďže šalát je plný chutí nemusíme ho dosáľať ani inak dochucovať. Necháme aspoň hodinu odstáť v chladničke. Podávame jemne vychladené.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Tento šalát miluje celá rodina. Ja ho mám najradšej len tak ako olovrant, alebo ľahkú večeru, ale naša mama ho zásadne používa ako prílohu k restovanej, alebo vyprážanej kuracej pečienke. Keď túto kombináciu ochutnal Macko, okamžite sa stala jeho obľúbeným jedlom. Výborná kombinácia chladeného šalátu a teplej zemitej chuti vyprážanej pečienky ho celkom dostala. Hoci je to celé veľmi jednoduché, verím, že dostane aj vás.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

223 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu