reklama

Novodobé vzťahy

Bratislava. Nedeľňajší podvečer. Rande pod hradom. Ona a on.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 Prší. Na mojom prvom rande od rozchodu ma sprevádza môj melancholický dážď. Zvuk podpätkov sa nesie dláždeným chodníkom . Mohla som si vybrať lepšiu obuv na prechádzku po Bratislavskom hrade. Nevadí, v minulosti som bola blond, mám to prepáčené. Dnes som sa maskovala za krátko vlasú ryšavku. Nový účes- nový život, či ako sa to hovorí.

 Kvapky dažďa mi padali na moju vyžehlenú hlavu. Takpovediac mi bolo jedno, že o chvíľu zo mňa bude strapaté vtáčatko a kučery zvíťazia. Nechcela som zapôsobiť, nechcela som sa páčiť, vlastne, nechcela som ani samotné rande. Myšlienky skľúčenosti ma vyhnali zo svojej izby a človek s ktorým som mala stráviť nasledujúcich ,,možno“ pár hodín mi padol vhod.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Peťo bol fešák, brunet. Nie moc vysoký, nie moc nízky. Taký akurát. Krása však nestačí. ,,Zoberiem ťa na prechádzku,“ vypadlo z neho. Vyjachtala som zo seba pár neurčitých slov a on pochopil, že to nie je dobrý nápad. Napokon sme skončili v kaviarni pod hradom. U čerta, tak nejako sa volala.

Trápne ticho čo malo nasledovať prerušil čašník. ,,Poprosím malé presso s mliekom, nie so smotanou a veľkú dvanástku,“ trkotala som. Čašník odišiel. Peter si samozrejme neobjednal a ja som sa začala smiať. ,,Barman si myslel, že pivo ide zrejme mne,“ žmurkol na mňa. ,,Ale nejde. Je to moje pivo,“ hovorila som automaticky. Ach zabudla som. Bratislavčania, tí sú naučení na distingvované Bratislavčanky. Tie pivo nepijú

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Peter a ja sme boli ako Alica a krajina zázrakov. Miestami som si dávala otázku, čo do pekla v tejto pekelnej kaviarni robím. Nakoniec sme však našli spoločnú tému a to písanie a čítanie. Čisto ako na základnej škole. Ale keďže knihy a články milujem, témy som sa s radosťou chytila. Prišla som na to, že píše. Vraj podobne ako Matkin. O ženách, mužoch, vzťahoch a sexe. Slovo SEX zdôraznil a žmurkol na mňa. Svet naokolo sa na chvíľku zastavil a cítila som sa ako v Matrixe. Vytiahne na mňa červenú alebo modrú pilulku? Tasil na mňa mobil. ,,Chcem ti dať niečo prečítať,“ hovoril sebavedome. Asi nejaký jeho článok a chce konštruktívnu kritiku. Potešila som sa, zahniezdila na nepohodlnej stoličke a vystierala k nemu ruku. ,, 7 dôvodov prečo mu dať už na druhom rande“ svietil na mňa veľký nadpis...Článok som dočítala skôr z recesie ako zo záujmu. Takže toto sa odo mňa očakáva na druhom rande. Sex. Chcela som byť nad vecou ale strácala som kontrolu. To je taký idiot, že si myslí že sa s ním vyspím ? Peter si to myslel. ,,Tak ako? Budeme sex partneri?“ spýtal sa na rovinu. Trochu mi zabehlo pivo, ale inak som sa tvárila ako dáma. V myšlienkach som mu však práve vrážala pivový pohár do tej opovážlivej hlavy. Nie ty úchyl, som mu chcela povedať, ale namiesto toho zo mňa vyletelo prosté ,,nie“. Vedela som, čo bude nasledovať. Bol inteligentný, pekný, mal vlastnú firmu, a chudák nevedel pochopiť, prečo by som ho mohla odmietať. Odmietať sexuálne. ,, Ani jedna ma zatiaľ neodmietla,“ hovoril sebaisto. ,,Všetko je raz po prvý krát,“ znela moja nie príliš múdra odpoveď. Postavila som sa a ladným krokom som sa vybrala k dverám. ,,Kam ideš?“ počula som vzdialený hlas. Preč od teba ty prasa. ,,Domov. Je čas skončiť túto frašku,“ riekla som už nahnevaná. Vo dverách ma zastavil, načiahol sa mi do vlasov a romanticky sa na mňa pozrel: ,, Máš vlhké vlasy.“ Po prvé, mala som ich mokré, nie vlhké a po druhé pršalo a keďže nenosím v kabelke fén, bolo to pochopiteľné. No to som mu už nestihla povedať. Nahnevaná na seba som zvolila rýchlu chôdzu a trielila na Zochovu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Konečne som dorazila domov. V mobile som si našla ešte nevkusnú sms tipu ,,dúfam, že si zo mňa nemala vlhké iba vlasy, ale aj nohavičky“. 

 Nie milý Peter, vyprahla som a v reklame sa hovorí, že vyschla aj studňa. U mňa je to ale studňa záujmu. 

Žofia ,,žabka Ferenczová

Žofia ,,žabka Ferenczová

Bloger 
  • Počet článkov:  46
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajný človek s neobyčajnou povahou. Keď milujem tak milujem na plno, keď nenávidím neviem odpustiť a priateľstvo považujem za najkrajší cit vytvorený Bohom...Sama sa zmietam v pochybnostiach, hľadám podstatu bytia a keď nájdem zmysel života môžem tvrdiť, že som dokonale šťastná.... Zoznam autorových rubrík:  žabacinapoviedkyz kuloárov našej školy....phoesyBoooKSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu