reklama

Kamienok maličký

Na tomto našom krásnom svete, áno je to tak, sa občas vyskytne situácia, ktorá nás omína. Napríklad globálne oteplenie, letný čas, bozón, alebo euroval. Lenže to je všetko nič! Veď Vy sa zbadáte, keď Vás začne omínať kamienok v topánke. Alebo v teniske. To je taký pálčivý demokratický pocit, že nepomôže, ani keď je značková. Však Vy si dobre rozmyslíte, či spravíte ďalší krok. Ale túto bolesť ste určite už zažili aj sami na vlastnej koži, či ponožke. Matematický rébus: Ak bolesť v topánke vynásobíme 100x, tak výsledok je čo?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Zase len kameň. Na rozdiel od toho prvého, tento sviniar sa hrdí prívlastkom ľadvinový. Poviem Vám, medzi nami dievčatami, taká kolika...no neprajem to nikomu. Kto nezažil, ten neuverí. To je tak, že národní hrdinovia sa razom menia na bezbranné bábätká, zjazvení krčmoví bitkári okresného významu na plaché ovečky (bé-bé), zarytí ateisti vzývajú všemohúceho a kresťan neváha zapredať svoju dušu diablovi. Len nech to už nebolí!

Obrázok blogu

Čas od času to niekoho drapne a teraz to chytilo kolegu. Človek tichý, usporiadaný život vedúci, absolútne nekonfliktný typ, ani ženu nebije a aj tak mu to nepomohlo. Našťastie sa nachádzame v civilizovanom svete, máme ho radi, tak sme mu nedali zahynúť. Odviezli sme ho do nemocnice, ktorá tu počúva na meno Krankenhaus.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Aby ste vedeli, tak ju nebudem porovnávať s ľubovoľným slovenským ústavom zdravia. Mohol by som, ale nebudem, lebo jednoducho nechcem. Tento článok som sa rozhodol napísať v optimistickom duchu. Preto iba sucho subjektívne popíšem objektívny stav.

Obrázok blogu

Ako vidíte, tak po mojom stanovení diagnózy, lekárka sa opýtala, že čo mu je a ja že kameň má, ocitli sme sa na izbe. Samozrejme predtým bolo sono, EKG, krv mu brali, infúziu napichli do žily.

Obrázok blogu

No tak čo to tu všetko máme. Tri postele, traja pacienti. Každý má vlastnú skrinku. Zatiaľ je to ako na vojne. Rozvod vzduchu, kyslíka, dve zástrčky na hlavu a ak sa Vám ráči, dopoja Vám pevnú linku s prideleným telefónnym číslom. Skrine. Každý má jednu. Nevídané.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Televízor na izbe ani nekomentujem. No radosť byť chorý. Každá izba má v predsienke vlastnú kúpeľňu a ja sa z toho...aj vlastné wécé.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Dokonca aj to zrkadlo im tu funguje ako má.

Obrázok blogu

Stôl, dve stoličky, cukor a smotana ku káve. Tú sme sa báli si objednať, aby sme náhodou neschytali. Návštevné hodiny sa pohybujú od štrnástej do dvadsiatej. Radi Vás uvidíme.

Obrázok blogu

Človeče, pomôž si sám a aj pán Boh Ti pomôže. Okrem toho je na každej izbe biblia. Písaná, ako inak, po nemecky.

Obrázok blogu

Návšteva sa končí, pacient musí veľa piť a chodiť po schodoch. Tak ideme z piateho na prízemie schodmi. No ako dobre sme urobili! Keby som šiel výťahom, článok by už skončil presne tu. Tu. Nevideli by sme totiž výstavku na každom medziposchodí. Začneme cukrovkárskymi pakšamentami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Anestéziologické inštrumenty. Dovoľujem si upozorniť na uspávací prostriedok v ľavej časti. To muselo bolieť, šupa dreveným kladivom po hlave. 

Obrázok blogu

Nové ložiská sa niekedy zídu. To aby sme mohli makať v robote aspoň do sedemdesiatky.

Obrázok blogu

Takto vyzerajú kardiostimulátory, ak by ste náhodou nevedeli. Ja som teda nevedel.

Obrázok blogu

Pacient je už doma, vycikali sme ho. Kameň jeden protivný.

Igor Múdry

Igor Múdry

Bloger 
  • Počet článkov:  196
  •  | 
  • Páči sa:  81x

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu