reklama

***Kauza občan Alexander Járay - versus Slovenská republika

Opis pojednávania Ústavného súdu SR,  vo veci porušovania ústavných a ľudských práv občanov SR, Ministerstvom školstva SR,  ktoré je naplnené tým, že na školách a univerzitách SR,  vyučujú sa exaktne dokázateľné klamstvá o pohybe hmoty.

Písmo: A- | A+
Obrázok blogu

 ssssssssssssssssssssss

sssssssssssssssssssssss

sssssssssssssssssssssss

 

Sudca Ústavného súdu:

Vstaňte, prichádzajú sudcovia Ústavného súdu.

 Otváram konanie pred Ústavným súdom Slovenskej republiky v Košiciach, v kauze: Občan Alexander Járay - verzus Slovenská republika. 

 Súčasne konštatujem, že zo strany navrhovateľa, prítomný je navrhovateľ, Alexander Járay, ako svedok, pán Imrich Horváth z obce Čaňa pri Košiciach, ako aj JUDr. Ján Holécy právny zástupca navrhovateľa pred ústavným súdom.

 Ďalej konštatujem, že za stranu odporcu sú prítomný Minister školstva SR, predseda Akadémie Vied SR a riaditeľ Fyzikálneho Ústavu. Na základe uvedených faktov dochádzam k záveru, že podmienky na konanie pred ústavným súdom vo veci: Občan Alexander Járay - verzus Slovenská republika, sú splnené a tak súdne konanie pred Ústavným Súdom SR môže začať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Navrhovateľ podal ústavou predpísanou formou podnet na konanie vo veci porušenia ústavného práva občanov SR, v ktorom sa konštatuje, že: Na školách a univerzitách SR sa v rozpore s ústavným právom občanov SR na vzdelanie (v rozpore s ich právom na poznávanie objektívnej pravdy o javoch a zákonitostiach materiálnej prírody) šíria matematické a fyzikálne nezmysly, ktoré v prípade stanovenia veľkosti dostredivej sily, pri rovnomernom pohybe telesa po kružnici kulminujú, nakoľko objektívna realita overovaná v každodennej praxi líši sa s tou, ktorá sa vyučuje na školách a univerzitách SR až o 50%.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Navrhovateľ žiada Ústavný súd, aby po zvážení predložených argumentov, svojim rozhodnutím zakázal vyučovať na školách a univerzitách veľkosť dostredivej sily pri rovnomernom pohybe po kružnici o hodnote

 F = m.v2/R,

lebo je to horibilný blud a aby tento blud bol nahradený pravdivou hodnotou dostredivej sily o hodnote

F = m.v2/2R.

 Teraz žiadam pána Alexandera JÁRAYa, aby on svojimi vlastnými slovami a argumentmi vysvetlil senátu Ústavného súdu SR predmet jeho podania.

 Fyzici pri stanovení veľkosti dostredivého zrýchlenia, presnejšie dostredivej sily, ktorá podľa nich údajne vzniká pri rovnomernom pohybe telesa po kružnici, ignorujú najdôležitejší Newtonov zákon pohybu a to zákon "akcie a reakcie". Ten hovorí, že neexistuje pojem sila, ale iba pojem silová interakcia medzi telesami, pričom na impulz sily akcie, vzniká ako reakcia vždy rovnako veľká, ale opačne orientovaná, opačne pôsobiaca sila reakcie. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Z toho potom jednoznačne plynie záver, že tlak nameraný medzi telesami pri rovnomernom pohybe po kružnici, je svojou veľkosťou súčtom tlaku dvoch opačne orientovaných síl. Preto z tlaku medzi telesami vieme bez problémov určiť veľkosť dvoch interagujúcih síl.

 Polovica výsledného tlaku (polovica veľkosti súčtového zrýchlenia) prezentuje reálnu hodnotu jednej z interagujúcich síl pri silovej interakcii medzi telesami pohybujúcimi sa rovnomernou rýchlosťou po kružnici.

 Fyzikmi odvodená veľkosť údajne dostredivého tlaku (dostredivej sily) ignoruje existenciu sily odstredivej, ako reakčnej sily na silu dostredivú, čo je v rozpore nielen z tretím Newtonovým zákonom pohybu, ale aj s ústavným právom občanov SR na vzdelanie, na poznanie experimentom overenej pravdy. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 No a to sa musí zmeniť už aj preto, že experimentálna, každodenná prax dokazuje (hlavne pri odstredivých čerpadlách) že odstredivá sila rotujúceho čerpadla má hodnotu F = m.v2/2R.

 Sudca Ústavného súdu:

Ďakujem Vám pán JÁRAY  za úvodné slovo a môžete si sadnúť

Teraz sa pýtam Ministra školstva SR, aby na dané argumenty pána Alexandera JÁRAYa reagoval. 

 Ja som politický nominant a moje pôsobenie v rezorte školstva je obmedzené na štyri roky, takže ja nemôžem podať k danej téme fundované argumenty na obhajobu učebných osnov vydaných ministerstvom školstva SR.

 Ja si ale nedovolím neuviesť tú skutočnosť, že pán JÁRAY, bol označený hádam štyrmi rôznymi kolektívmi súdnych znalcov z odboru psychiatrie za duševne veľmi chorého človeka, ktorý hlása vedecké bludy a tak ma zaráža, že napriek tejto skutočnosti jeho argumentmi sa zaoberá Ústavný súd SR. Viac neviem a ani nechcem k téme dodať.

Sudca Ústavného súdu:

Pán minister spomenuli ste, že pán JÁRAY hlása vedecké bludy, teda viac vedeckých bludov, mohli by ste byť konkrétny a uviesť aspoň jeden vedecký blud, ktorý podľa vás pán Járay hlása.

Nie som do jeho vedeckých bludov zasvätený, tak že neviem momentálne uviesť ani jeden.

Sudca Ústavného súdu:

Pán minister podľa vás v rotujúcom, odstredivom čerpadle vzniká odstredivá sila o hodnote F = m.v2/R?

 Keďže sa to vyučuje na školách a univerzitách celého sveta, tak je to určite pravda. Predsa nie je možné, aby sa všetci učitelia matematiky a fyziky na svete mýlili, iba pán JÁRAY nie. To dáva logika.

Sudca Ústavného súdu:

 Pán minister, vy ste si veľkosť odstredivej sily v rotujúcom čerpadle už niekedy experimentálne overil.

 Nie, lebo ja nevidím žiadny dôvod spochybňovať výroky učiteľov fyziky.

Sudca Ústavného súdu:

Pán minister už k vám nemám žiadne ďalšie otázky, ak chcete odísť tak môžete.

Sudca Ústavného súdu:

Pán predseda Akadémie Vied. Ako viem pán Járay Vám osobne zaslal elaborát, ktorý sa podrobne zaoberal mylnosťou výkladu a mylnosťou matematického opisu dostredivej sily pri rovnomernom pohybe telesa po kružnici, pričom ten elaborát obsahoval aj reálny spôsob opisu dostredivej sily. Prečo ste naň nijakým spôsobom nezareagovali.

Nechcel som sa zosmiešniť komunikáciou s duševne chorým človekom, ktorý hlása vedecké bludy a na viac, znevažuje drobnú a mravenčiu prácu vedeckého kolektívu SAV.

Sudca Ústavného súdu:

 Predpokladám správne, že ani vy neviete uviesť aspoň jeden vedecký blud pána Járaya.

 Správne predpokladáte, kto by sa jeho bludmi zaoberal.

Sudca Ústavného súdu:

 Ako môžete vedieť, že pán Járay hlása vedecké bludy, keď ani ich nepoznáte.

 Ja čítam noviny, počúvam rádio, sledujem televíziu i prostých ľudí, no a hlavne mojich vedeckých kolegov, ktorí jednoznačne konštatujú, že pán JÁRAY hlása vedecké bludy a že skutočne je duševne chorým človekom. Tieto reči mi úplne stačia na to aby som sa jarayovými bludmi nezaoberal.

Sudca Ústavného súdu:

 Pán predseda Akadémie vied, vy ste si veľkosť odstredivej sily v rotujúcom čerpadle už niekedy experimentálne overil.

 Pokiaľ to bude žiadať pán JÁRAY, tak to nikdy neurobím, s duševne chorým sa SAV baviť nebude.

Sudca Ústavného súdu:

 To je z mojej strany všetko. Môžete si sadnúť, či odísť.

 Sudca Ústavného súdu:

Pán riaditeľ Fyzikálneho Ústavu. Ak je pohyb po kružnici označený za pohyb rovnomerný, ako môže na teleso pohybujúce sa rovnomerne, rovnomernou rýchlosťou po kružnici pôsobiť zrýchlenie, ktoré ale nevyvoláva žiadne zrýchlenie. Nie je v tom nejaký filozofický rozpor. Pozná fyzika pojem nezrýchľujúceho zrýchlenia (soľ bez slanej chuti) ? A ak áno popíšte ho nám.

 Vami naznačený problém nemôžem vysvetliť ani popísať, lebo k pochopeniu danej problematiky nestačí ani viacročný pobyt na univerzite. V podstate ide o to že dostredivé zrýchlenie pôsobí na veľmi malej dráhe za veľmi malý časový interval, ktorý rieši fyzika pomocou aparátu diferenciálnej matematiky a ten nie je známi širokej laickej verejnosti.

Sudca Ústavného súdu:

 Ako konkrétne malý je ten časový interval a tá dráha, ktorú ste spomínali.

 Nekonečne malý.

 Sudca Ústavného súdu:

 O akú hodnotu sa líši nekonečne malá matematická hodnota od hodnoty nulovej?

 O takú hodnotu, ktorá tvorí rozdiel medzi číslom 0 (nula) a číslom 0,0000000000000... nuly až do nekonečna, čiže nikdy iné číslo než nula.

Sudca Ústavného súdu:

 Pán predseda FÚ SAV, vy ste si veľkosť odstredivej sily v rotujúcom čerpadle už niekedy experimentálne overil?

 Výsledky diferenciálnej matematiky aplikované na opis veľkosti dostredivého zrýchlenia pri rovnomernom pohybe telesa po kružnici, mi nedávajú žiaden dôvod spochybňovať závery súčasnej fyziky. Preto nevidím žiadny dôvod preverovať výplody duševne chorého človeka, ktorý svoje bludy považuje za vedecké argumenty.

Sudca Ústavného súdu:

 Samozrejme že ani Vy nedokážete uviesť aspoň jeden jedinký vedecký blud pána Járaya a vedecky ho dokázať. (Mýlim sa ?)

 Nie, nemýlite sa, ja sa o ne nezaujímam, ja ich iba konštatujem.

Sudca Ústavného súdu:

 To je všetko, môžete si sadnúť. 

 Sudca Ústavného súdu:

 Pán Imrich Horváth, vy ste v praxi chcel aplikovať veľkosť odstredivej sily o hodnote

F = m.v2/R

na vašom experimentálnom prístroji, ktorý ste chcel využiť na výrobu elektrickej energie, ako to dopadlo. 

 Dopadlo to tak, že kým rotuje kvapalina v uzavretej trubke, keď kvapalina sa nezrýchľuje, tak ten statický tlak má takú hodnotu, ako sa učí vo škole. Keď sa však trubka otvorí a na vodu začne pôsobiť skutočné dynamické odstredivé zrýchlenie, tak jej hodnota je taká, ako ju uvádza pán JÁRAY, teda o polovicu menšia než ako je to uvedené v učebniciach fyziky.

 Dovolím si poznamenať, že v učebniciach fyziky uvádzaná veľkosť odstredivého zrýchlenia je klamstvo na ktoré som doplatil aj ja. 

 Sudca Ústavného súdu:

 Mali ste aj finančnú ujmu? 

 Mal, tvorí to tak 100 0000 Sk, no mal som hlavne morálnu ujmu, lebo sa mi ľudia začali smiať, že chcel som objaviť perpetuum mobile, pričom ja som chcel iba využiť poznatky súčasnej fyziky v praxi.

Sudca Ústavného súdu:

 Je podľa vás pán Járay duševne chorý človek hlásajúci vedecké bludy.

 Pán Járay je bláznom iba pre štátom tolerovaných bláznov, lebo sa od nich zásadne líši. On nie je duševne chorým človekom hlásajúcim vedecké bludy, lebo jeho vedecké argumenty sú vždy experimentálne overiteľné a to aj v prípade veľkosti odstredivej sily. Keďže v hlásaní pravdy je sám, má to veľmi ťažké.

Sudca Ústavného súdu:

 To je všetko môžete si sadnúť.

 Na záver pýtam sa pána Járaya aby sa vyjadri k tu odzneným výrokom účastníkov pojednania.

Ak na teleso pohybujúce sa rovnomerne po kružnici nepôsobí žiadna sila ktorá by mu vedela udeliť zrýchlenie o veľkosti a = v2/R, potom sa takáto sila v súvislosti s rovnomerným pohybom telesa po kružnici na školách a univerzitách nesmie vyučovať.

Namiesto nej sa má vyučovať v súvislosti s rovnomerným pohybom telesa po kružnici odstredivé dynamické zrýchlenie a = v2/2R, lebo taká je experimentom overená objektívna realita, lebo taká je pravda prírody.

Sudca Ústavného súdu:

 To je všetko čo v tejto veci môžem povedať.

 Pojednávanie končím a senát Ústavného súdu sa teraz odoberie sa na poradu, na posúdenie tu odznených argumentov a svoje rozhodnutie vynesie o hodinu.

Alexander JÁRAY

Alexander JÁRAY

Bloger 
  • Počet článkov:  344
  •  | 
  • Páči sa:  11x

Quod licet JÁRAY - ovi, non licet bovi.„Čo je dovolené JÁRAY - ovi, nie je dovolené volovi.“ Zoznam autorových rubrík:  Kvantová matematikaO zločinoch vedcovKde neplatia zákony fyzikySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu