reklama

Mikulášska nádielka v Prešove

Ako aj po minulé roky, minulé desať­ročia... možno do­konca po minulé sto­ročia, aj tento rok sme oslavovali v Pre­šove na Pešej zóne sviatok sv. Mikuláša. Musím sa otvorene priznať, že nebolo jednoduché dostať sa na Hlavnú ulicu, lebo ja mám popri škol­ských aj pracovné povinnosti a zastaviť sa len tak uprostred dňa kdesi na ulici a len tak sa pozerať nie je také jednoduché. Veď to poznáte. Ráno – teraz už za tmy – vstanete a rýchlo do práce, do školy... kto vie na ako dlho, kto vie dokedy. V tomto závidím našim škôl­karom, školákom, ktorí majú istotu "zá­verečnej".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

No keď sa chce aj motyka vystrelí. A tak som sa aj ja vy­brala "do ulíc". O štvrtej sa začala zá­bava s moderátormi a okolo piatej hodiny navštívil všetky dobré prešovské deti bra­datý Mikuláš. Už som zabudla, že je ešte niekto, kto verí na nadprirodzené bytosti, ktoré je možno vidieť iba raz do roka. Deti privítali Mikuláša v sprievode s Anjelom a Čertom po svojom. Krikom, výskotom a hlasným smiechom.

Mesto Prešov sa aj tento rok pochválilo talentami detí, ktoré sú koncentrované v ABC centre voľného času a v tiež v pre­šovskom PKO. K po­dobným detským oslavám neodmysli­teľne patrí vystúpe­nie speváckeho zboru Prešovčatá. Aj tento rok odspievali už kla­sickú "Zimnú vílu" a rozospievali celé ná­mestie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jednou z najdôleži­tejších častí osláv bolo bezpochyby za­žínanie mestského osvetlenia, ktoré sa na – moju veľkú ne­vôľu - zažalo samo od seba už o 16-tej ho­dine.

Vianočný stromček však zažali deti spo­ločne s Mikulášom. Aspoň nejaká spo­mienka na detstvo. Ale ako som už hovorila, pre rodi­čov nie je jednoduché sa uvoľniť z práce. Preto bolo na ná­mestí oveľa viac sta­rých rodičov ako "za mojich čias". Možno je to akýsi nový trend, možno iba ne­vyhnutnosť.

Mirka Polohová

Mirka Polohová

Bloger 
  • Počet článkov:  280
  •  | 
  • Páči sa:  6x

Píšem o tom, čo vidím, čo cítim a keď mi je dobre, tak nepíšem takmer vôbec. Zoznam autorových rubrík:  Čriepky detstvaCooltúraZamyslime saSúkromnéNezaradenéNa poslednej strane

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu