reklama

Asi sme naozaj všetci zlí...

Mám už plné zuby takýchto ľudí. Empatia pod bodom mrazu a na tričku heslo: Po mne potopa. To si už naozaj nemáme nikoho vážiť? Chcem byť šťastný a zaslúžim si šťastie a je mi jedno, čo a koho to bude stáť? Svet predsa nie je supermarket, kde si môžeme vziať čokoľvek, pokiaľ máme dosť hlboké vrecká, dosť drzosti, odvahy alebo proste iba dostatočne silný žalúdok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Kto sú títo ľudia? ako sa ich strániť, ako ich rozpoznať?

No ja fakt neviem... Viem, že často a rada rozdávam rady, ale v tomto nie som doma. Niekedy mám pocit, že sú (sme) všade.

Od toho zlého chlapa, ktorý použije ženu a potom ju bez problémov odhodí, lebo to robí každý, po takú istú ženu, ktorá sa zbaví chlapa s odôvodnením, že muži predsa žiadne city nemajú.

Kto ale vie, kde sa tento človek ukrýva. Môže to byť upratovačka vo firme, kde pracujete už toľké roky. Dokonca váš vlastný šéf možno zahýba manželke. Možno tá sekretárka, čo potajomky domov odnáša použité diskety a načierno telefonuje so zahraničím. Kto to vlastne je? A môžem to byť aj ja? Ako budem vedieť, že ten, čo sa na mňa milo usmieva mi o pár dní na to nepodrazí nohy?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nedá sa to zistiť. A možno predsa. Všetci kradneme podvádzame a ospravedlňujeme svoje konanie právom na šťastie, lásku, peniaze, rodinu... nekonečné množstvo výhovoriek. Všetci sa snažíme uspieť v tom našom krátkom čase, čo trávime na zemi. Ale naozaj sa k tomu musíme dostať po chrbtoch iných? Naozaj chceme budovať šťastie svoje vlastné na štastí niekoho iného?

Nie, ďakujem...

Mirka Polohová

Mirka Polohová

Bloger 
  • Počet článkov:  280
  •  | 
  • Páči sa:  6x

Píšem o tom, čo vidím, čo cítim a keď mi je dobre, tak nepíšem takmer vôbec. Zoznam autorových rubrík:  Čriepky detstvaCooltúraZamyslime saSúkromnéNezaradenéNa poslednej strane

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu