reklama

O dvoch ženách

Vídavala som ju, keď som bola ešte dieťa. Prechádzala sa manželom po ceste na kalváriu. Mala ryšavé vlasy a veľké zelené oči. Pre mňa bola ako hrdinka z románov. Občas sme ich zazreli v cukrárni, kam sme my mohli iba na jeden kopček zmrzliny. Mama zvykla hovoriť, že sú to boháči, ale že nemajú žiadne deti.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Chcela som byť ako ona. Nevysoká, štíhla s veľkými očami. Môcť nosiť tašku cez telo a široké zvonové nohavice. Boli dni plné augustového slnka. Vlasy si zapletala iba vpredu a na chrbte jej vždy voľne viali. Kričala, keď hovorila, kričala, keď sa smiala. Aj ľudia v autobuse sa občas obzerali. Samozrejme iba tí dospelí, deti sa chceli smiať s ňou.

Videla som ju iba nedávno. Sedela na zastávke autobusu. Bol september. Mala sivé vlasy a tvár dorezanú vráskami. Na hruď si tlačila kabelku a igelitku s nákupom mala stlačenú medzi členkami. Vytiahla malú sivú peňaženku a spomedzi množstva farebných papierikov vytiahla aj lístok zo záložne. Znel na 10€. Druhý bol rovnaký a za ním ešte jeden.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mama povedala, že ju opustil. Muž, ktorý ju brával na prechádzky. Ostal jej dom so záhradou, ale z domu sa stal byt a z bytu garsónka. Z garsónky pomaly zmizli cennosti, koberce i nábytok. Jej peňaženka je plná lístkov, okná má zatemnené dekami. Je september.

Stráž si lásku. Nie len lásku muža alebo ženy. Stráž si rodinu, priateľov a známych, nedovoľ nikomu, aby ti ich vzal. „Milujte sa a množte sa.“ Lebo je jeseň a príde zima. Mysli na to, keď prídu prvé mrazy.

Mirka Polohová

Mirka Polohová

Bloger 
  • Počet článkov:  280
  •  | 
  • Páči sa:  6x

Píšem o tom, čo vidím, čo cítim a keď mi je dobre, tak nepíšem takmer vôbec. Zoznam autorových rubrík:  Čriepky detstvaCooltúraZamyslime saSúkromnéNezaradenéNa poslednej strane

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu