reklama

Pán vetrov v akcii

Epizódka z dnešného rána ma prinútila hlboko sa zamyslieť. Potichu vstanem, skoro poslepiačky postavím na dve kávy, záchod musí ešte počkať, aby neprevrela voda. Času akurát tak na pohľad z opršaného balkóna na mraky, ktoré opäť neveštia dovolenkový hic. A v tom to prišlo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (29)

V tomnajsúkromnejšom súkromí, ani som príliš netlačil na pílu, bez obáv a s vedomím,že som v noci nepil vodu z kyslej kapusty, som medzi tlakom v bruchua úľavou vyčaril dlhý komorný tón „a“, v miernom tremole, forte ažforte fortissimo. Vzápätí sa obzriem za seba cez pootvorené balkónové dvere, čisom nemal nežiaduceho poslucháča, ani voda ešte nevrela, ani plameň nesfúklo.No vo dverách na chodbu, kde sú ďalšie dvere do našej obývačko-spálne, sazjavila manželkina strapatá hlava: „To čo bolo?

Vlastne,že to je ona, som si bol istý až po jej rannej hodinke v kúpeľni. No niečoju muselo riadne vystrašiť, keď obišla svoju obľúbenú miestnosťs maľovátkami.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

By sineverila, ako nízko prefrngol okolo tryskáč...“ „Ja som sa pýtala, že čo to maloznamenať...“ No, nechcelo sa mi prilievať olej do ohňa. Odpoveď, že toznamená, že som zdravý, som si nechal pre seba. „Ale čo ruším nočný pokoj? Čo somsi mal o piatej ráno pustiť techno a triafať sa do rytmu? Akurát hen kŕdeľvrabcov odletel o blok ďalej, zostalo ich len pár pod balkónom, čo sav panike pozrážali s holubmi... a na parkovisku sa rozozvučaloniekoľko alarmov...“ – to som si už vymyslel. „Suseda je už z dovolenkydoma...“ „A to kvôli susede chceš po okolí zbierať zo mňa len franforce akoz prasknutého balóna?“ „Zo vzducholode, sa pozri na seba...“Narážku na moje rozmery (výška zostala od svadby nezmenená) som akože nepočul.„Akam som teda mal ísť, na záchod, aby si to mala aj s ozvenou,aj všetci horní a dolní susedia?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Odišlana hodinku do kúpeľne, len čo na sekundu dobehla po kávu. Ja som si svojuodniesol na záchod. Tu sa mi pri cigarete, štyroch, piatich, najlepšierozmýšľa. Čo by to chcelo? Ony majú bidety, a my..? Zvukotesné komôrkys tapacírovanými dverami? Nejaký tlmič? Alebo len nejaké jednoduchévsúvacie zariadenie na bezhlučné vyrovnanie tlaku v tele s okolím? Niečoako v Motýľovi?

Môjtatko by povedal, že robíme z h...a vedu. Tiež si myslím. A že si životzbytočne komplikujeme hlúposťami. Častejšie by sme si mali všímať deti a občassa od nich naučiť niečo, na čo sme už zabudli. Napríklad občas sa,v súkromí rodiny, zasmiať na nejakej somarine.

Ladislav Šebák

Ladislav Šebák

Bloger 
  • Počet článkov:  169
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Optimista bez dlhodobých plánov, s očakávaním, čo prinesie zajtrajšok, šok, šok, šok... Zoznam autorových rubrík:  Trnava dnes a kedysiTrnava 20. storočiaTrnava 21. storočiaHistóriaFotky z balkónaDetiFikcieLumpáreňSpomienkyDedkove spomienkyTrampingVeselé historkyÚvahySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu