Reštaurácia 12 apoštolov

Hodnotenie jednej z najlepších reštaurácii v Košiciach.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Chorobou z povolania sa dá nazvať aj môj chválabohu často iba vnútorný komentár pri návštevách reštaurácii. Môjmu skúsenému oku málokedy niečo újde, napriek tomu sa však budem snažiť vyzdvihovať iba postrehy ktoré ma potešili a kritiku si nechám pre uši kompetentných. Hodnotenie berte preto s rezervou. Profesionáli hodnotia objektívne, napriek tomu je toto hodnotenie skreslené, pretože je vykonané na základe iba jednej návštevy.

Reštaurácie sa hodnotia v štyroch základných ukazovateľoch:

  1. Atmosféra

  2. Servis

  3. Kvalita jedla a nápojov

  4. Pomer cena/kvalita

Nie sú to exaktné veličiny a preto nie je jednoduché ich objektívne ohodnotiť - obodovať, navyše každý zákazník prikladá dôležitosť inej. O bodovaní preto zatiaľ neuvažujem.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V reštaurácii 12 apoštolov ma prekvapila kvalita jedál, ktoré som mal možnosť ochutnať.

Obrázok blogu

Amouse bouche, studené predjedlo, alebo couvert. Čerstvý praclík, mäkučký s jemne chrumkavou kôrkou a s vynikajúcim maslom ochuteným horčicou a paprikou. Bez chybičky! (azda iba že sme si ho neobjednali, ale na účte sa vyskytol)

Z výberu predjedál som si nevedel vybrať a tak som sa rozhodol pre polovičnú porciu vegetariánskeho jedla ktoré suplovalo teplé predjedlo.

Obrázok blogu

Ryža Basmati bola uvarená presne ako má byť, tzn. al dente čo bohužiaľ ešte stále nie je štandardom v mnohých inak dobrých reštauráciach. Kvalitná zmes ázijskej mrazenej zeleniny so shitaki a baby kukuričkami bola doplnená fantastickou sweet and sour (sladkokyslou) omáčkou. Mimochodom jedna z najlepších akú som jedol. Tanier dozdobený kúskami červenej papriky a čerstvými bylinkami. Toto jedlo reprezentovalo špičkovú, modernú gastronómiu. Klobúk dole.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Morčací špíz Hawai s pikantnou mangovou omáčkou. Omáčka bola pravým gurmánskym zážitkom. Sladkosť, šťavnatosť čerstvého manga sa vynikajúco dopĺňali s typicky ázijskou pikantnosťou. Morčacie plátky s ananásom boli jemné a šťavnaté ako málokedy bývajú. Trošku mi chýbala "kôrka" tak typická pre grilovanie. S úrovňou zdobenia som nebol vôbec spokojný a hodila by sa do reštaurácie nižšej kategórie, prípadne pár rokov dozadu. Čo takto skúsiť karamelizované kumkwaty, ktoré by sa aj vynikajúco hodili ku omáčke a nejakú čerstvú bylinku?

Celkovo hodnotím kvalitu jedál na veľmi vysokej úrovni, najmä omáčky sú šéfkuchárovou silnou stránkou. Priznávam, že som po dlhom čase odchádzal z reštaurácie milo prekvapený a spokojný.

Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

275 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,086 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
INESS

INESS

108 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu