Tip na digestív

Ak sa opýtate Slováka na slovenské víno, prvé čo mu napadne je Tokaj. Táto najkvalitnejšia oblasť slovenského vinohradníctva produkujúca tak špecifické víno sa stala jednou z vecí na ktoré sú Slováci právom hrdí. Viete si tokajské výbery aj správne vychutnať?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
Darčekové balenie od firmy Ostrožovič
Darčekové balenie od firmy Ostrožovič (zdroj: Cuky)

Tokajské výbery sa odlišujú od iných vín predovšetkým technológiou výroby, jedinečnosťou oblasti z ktorej pochádzajú a špecifickými odrodami. Ich chuť je neskutočne extraktívna, preto ich neporovnávajte s vínami patriacími do inej kategórie.

  • Nepite ich na litre

  • Vychutnávajte si ich správne vychladené, v malých pohároch na stopke, podobne ako sherry, alebo portské

  •  Skvele padnú po dobrom jedle ku dezertu, či ako dezert samotný

Najlepší pomer cena/výkon dosahujú 5-putňové výbery. Je to však individuálne a záleží na výrobcovi, ročníku, hone, ako aj pri ostatných druhoch vína.

Na zdravie!

Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

282 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
INESS

INESS

110 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu