
Šéfkuchár nášho hotela Paľo Pavlík opäť nesklamal a pripravil excelentné menu, ktorého základom je moderná medzinárodna kuchyňa.
Tradičné slovenské veľkonočné jedlá pripomínajú fragmenty viacerých jedál. Chrenovo-maslová omáčka, údená krkovička, vajcia, slaninka ....
Nájdete medzi týmito špecialitami trochu vylepšený, typický veľkonočný pokrm z východného Slovenska?
Studené predjedlá
Slaný veterník plnený tvarohovo-cibuľkovým krémom s grilovanou anglickou slaninkou
Jarný listový šalát s francúzskym dressingom, bylinkami, cherry paradajkami
a stratenými vajcami na pizzi
Polievky
Jahňací bujón so syrovým toastom a krupicovými spätzlami
Husacia ragout polievka s hubovými knedličkami
Hlavné jedlá
Pečená jahňacia roláda plnená sušenými slivkami so silnou mäsovo-smotanovou
omáčkou a mladou mrkvou
Lososovo-špenátový závin z lístkového cesta
Grilovaná bravčová sviečkovica plnená mletým mäsom s chrenovo-maslovou omáčkou
Pečené morčacie stehná na horársky spôsob s bylinným likérom Demänovka
Jemný vaječno-zeleninový koláč s bylinkovým maslom
Prílohy
Zemiakové pyré s maslom a čerstvými bylinkami
Maslové halušky so strúhaným parmezánom
Vyprážané nelúpané zemiakové mesiačiky
Karlovarské knedle
Plnené zemiakové knedle s opraženou údenou krkovičkou a mladou cibuľkou
Dezert
Krehké palacinky s kávovým krémom a vlašskými orechami
Jablkovo-tvarohový závin so škoricovou omáčkou a čokoládovými
tyčinkami s dekorom z čerstvého ovocia
Nadýchané rezy s čerešňami a vínovou penou z červeného vína