reklama

Ako sa stať milionárom?

Raz mi jedna kamarátka napísala v smske (tak my mladí komunikujeme), že som strašne bohatý človek. Ja a bohatý?Prekvapenie, úžas, úsmev, zápal, sklamanie. Také boli moje reakcie. Skontroloval som si svoje účty a zostalo len to sklamanie. Až neskôr som sa dozvedel, čo to malo znamenať?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (25)
Haley Joel Osment - Pay it forward/Pošli ďalej
Haley Joel Osment - Pay it forward/Pošli ďalej (zdroj: www.spiritualityhealth.com/.../ payforward.jpg)

Riešenie bolo jednoduché. Mám veľmi veľa priateľov, ktorí ma majú radi a vraj mi to aj ľudia materiálne bohatí môžu závidieť. Nuž zaujímavé.

Niekedy, hlavne keď si uvedomím, že by mi nejaké nadbytočné nuly na účte možno predsa len pomohli zrealizovať nejaké bláznivé plány, ktoré sa každý deň rodia v hlave mojej alebo v hlavách tých mojich priateľov, si spomeniem práve na túto sms a sklamanie vymení znova úsmev.

Predvčerom sme boli s priateľmi pozerať futbal v pube. Sedeli sme. Fandili. Preberali taktiku týkajúcu sa futbalu, nášho ďalšieho pôsobenia tu v Anglicku, dievčat, ktoré nás tento týždeň zaujali a podobných klasických záležitostí života a až ku koncu, keď už sme mali všetko vyriešené a naše mužstvo s prehľadom vyhrávalo, sme si všimli ľudí, ktorí sedeli pri stole vedľajšom.

Traja páni. Vek by som ani netipoval. Jednoznačne už v dôchodku. S ťažkými vráskami na čele a rukách, s kravatami na krku, s okuliarmi na očiach a s absolútnym nezáujmom o ten futbal. Netuším o čom sa bavili, ale pri pohľade na nás (tiež sme sedeli traja) a znovu na nich a znova na nás, došlo mi to. Videl som nás, o nejakých 30-40 rokov. Zistil som, že ja som už naozaj "za vodou".

Ako ste na tom vy?

Včera som si pozrel opäť jeden z mojich obľúbených filmov. Pay it forward (Pošli ďalej) a napadlo ma riešenie aj pre vás, ktorí ste sa zamysleli a zistili, že tých priateľov sa práve v okolí veľa nenachádza. Nie každý má to šťastie, tú česť. Ale čo toto?

V spomínanom filme si 9-ročný chlapec vymyslí plán, ku ktorému ho inšpiroval jeho učiteľ, ako prakticky zmeniť svet k lepšiemu. Vyberiete si troch ľudí a pomôžete im. Musí to byť niečo veľké, obrovské. A oni vám ale nemôžu pomôcť, môžu, mali by pomôcť ďalším trom osobám, ktoré si vyberú. Jednoduché, milé, možno naivné a v mojej hlave celkom reálne a krásne.

Čo myslíte vy?

Myslím, že by sa postupne tých ľudí bohatých na tomto svete mohlo objaviť viac. A potom by sme založili politickú stranu. Alebo nejakú akciovku. A kúpili by sme si svet. Za korunu. Alebo za úsmev. Hmm?


Just don't worry, be happy and feel good!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu



Branko Štefanatný

Branko Štefanatný

Bloger 
  • Počet článkov:  217
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Spokojný človek.Žilina, 30. Zoznam autorových rubrík:  Prvý článokOd srdcaZo svetaZ dlhej alebo krátkej chvíleVečná témaPohodaFotkyZ domova

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu