reklama

Dnes mám chuť napísať článok bez názvu.

Počúvam Arctic Monkeys veľmi veľmi hlasno. Verte mi, veľmi veľmi.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Niekedy mám chuť nechať sa unášať iba pocitom. Možno by to malo byť v množnom čísle? Ono ich je niekedy viac, zrazu, naraz, v jednom časovom momente. Napríklad pred chvíľkou som si uvedomil, že mám voľný víkend. Predĺžený. Šokujúco, alebo šoknuto som ležal na pohovke a oddychoval. Vstrebával som do seba tú informáciu, potom som si spravil kávu a nastal konflikt pocitov. Je to naozaj veľká škoda, ale nedokážem to. Nemôžem jednoducho robiť dve veci naraz. Dokonca ani vychutnať si dva krásne pocity. Nedá sa, neviem!

Smola.

Ale zároveň šťastie. Miesto jednej chaotickej chvíľky s dvoma pocitmi, som si vychutnal najprv kávu s horalkou a potom som sa v kľude díval do kalendára a s úsmevom odfajkával dni.

S o b o t a - voľno.
N e d e ľ a - nevoľno.
P o n d e l o k - už opäť iba voľno.

Po dlhej dobe som mal chuť cítiť sa ako pubertiak, pustiť si rýchlejšiu hudbu a poriadne si do toho hluku zarevať. Spevák z plného hrdla hláskuje svoj text, ja vypúšťam nahromadený stres. Pamätám si, kedysi som vykrikoval ženské mená, mená tých čo ma nasrali (učitelia, učitelia, učitelia) a klasické mladícke " prečooo? ", " načoooo? ", " prečooooo?! ". Samozrejme bol som doma sám. Dnes mi hrajú Monkeys a " I bet you look good on the dancefloor ". Čo myslíte, že si tu kričím? Pravdu predsa (veď som sám).

" Yeaaah, yeaaah, yeaaah!!!! "

Chytá ma chuť nechať sa unášať hudbou. Iba hudbou. Skákať, kričať, žiť...ako pubertiak, ako sa mi bude chcieť, ako nikdy, ako vždy, ako to kričali v Statočnom srdci?

" Freeedooooooooooom!!! "

Dnes som si povedal, že vypnem. Že si lahnem. Že zhasnem problémy a nebudem ich chvíľu rozsvecovať. Samozrejme, až potom ako stratím všetok svoj hlas.

Tento článok nepíšem iba tak bezdôvodne. Všetkých mojich 150 naškriabaných článkov v sebe skrýva nejakú informáciu pre mňa. Spomienku, fakt, dôležitú vec na ktorú nechcem zabudnúť. Aj preto si to tu všetko píšem. Dnes, dnes to nejdem maskovať a obaľovať do nejakej pointy. Dnes som sa rozhodol, že si ľahnem a na chvíľku zhasnem. Dám si pozor aby nenastal konflikt pocitov, budem sa sústrediť iba na jedno. Urobím to, aj keby čo bolo!

Raz precestujem celú južnú Európu. V karaváne, bez problémov a mobilu.

Už iba zhasnúť.

Branko Štefanatný

Branko Štefanatný

Bloger 
  • Počet článkov:  217
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Spokojný človek.Žilina, 30. Zoznam autorových rubrík:  Prvý článokOd srdcaZo svetaZ dlhej alebo krátkej chvíleVečná témaPohodaFotkyZ domova

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu