Teodor Pasternák
Politika Bolo nás deväť, pán HLINA!
Keď ide do reštaurácie skupina, je bežné, že každý za seba platí sám. FLAGSHIP sa však radšej vzdal 9 hostí. Zo zásady!
Kedysi som chcel byť novinárom. Hoci som zmaturoval na SOU obchodnom, veľa som písal a nahrával. K prijímačkám na Žurnalistiku na FiF UK som poslal 150 článkov z celoštátnych novín, časopisov a kazetu mojich reportáží zo Slovenského rozhlasu... Počas štúdia som skončil s novinárstvom a začal sa venovať reklame, počítačovým kurzom. 10 rokov som prednášal študentom Katedry žurnalistiky FiF UK v Bratislave a ďalšie dva Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave.Od svojich ôsmich rokov, ale najmä od leta 2015 sa venujem aj herectvu. Možno ma vidieť vo filmoch, seriáloch, reklamách a videoklipoch na Slovensku, v Čechách a vo Švajčiarsku.V januári 2019 som však úplne zmenil profesiu a stal sa zo mňa konzultant verejného obstarávania. Často sa však popri tom dostávam i pred kameru, a kedy - tedy aj čosi napíšem. Zoznam autorových rubrík: PRED KAMEROU, LIETANIE A LETECTVO, O TOM, ČO MA TRÁPI, TÁ POLITIKA SLOVENSKÁ, BRATISLAVSKÉ PATÁLIE, GASTRONOMICKÉ (NE)ZÁŽITKY, UDALOSTI
Keď ide do reštaurácie skupina, je bežné, že každý za seba platí sám. FLAGSHIP sa však radšej vzdal 9 hostí. Zo zásady!
My cez weekend maily nečítame! - odrovnal ma čašník v nedeľu, hoci mi v sobotu prikázal namailovať mu presne to, čo chceme jesť. Malo to byť vysvetlenie, prečo nemáme stôl pre 11-ich, ale len 10-ich. A to bol ešte len začiatok!
Kamaráti mi vravia, že so mnou radi chodievajú jesť. Kedysi tak bolo preto, lebo som im vždy venoval celú svoju oblohu, keďže som mäsožravec a zeleninu - až na drobné výnimky (špenát, opečenú cibuľa, petržlenová vňať a mrkvu v polievke a cesnak na niečom) - nejem. Do dokonalosti sme to doviedli s kamarátkou, s ktorou sme pred takmer 20 rokmi každú nedeľu chodievali na obed do dnes už neexistujúcej reštaurácie Aviona na už „zaniknutom“ letisku vo Vajnoroch: ona zjedla aj moju oblohu a ja zas - jej mäso :-) . Dnes majú na spoločný obed či večeru so mnou aj iný dôvod: „Teo, s Tebou v každej reštaurácii vždy niečo zažijem,“ – hovorí môj najlepší kamarát. Neviem, či tie gastronomické príhody nejako priťahujem, ale – je to tak. A nebolo to inak ani cez tohoročné veľkonočné sviatky, i keď som návštevy reštaurácií absolvoval sám. Našťastie.