Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Teodor Pasternák

Teodor Pasternák

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  194x

Kedysi som chcel byť novinárom. Hoci som zmaturoval na SOU obchodnom, veľa som písal a nahrával. K prijímačkám na Žurnalistiku na FiF UK som poslal 150 článkov z celoštátnych novín, časopisov a kazetu mojich reportáží zo Slovenského rozhlasu... Počas štúdia som skončil s novinárstvom a začal sa venovať reklame, počítačovým kurzom. 10 rokov som prednášal študentom Katedry žurnalistiky FiF UK v Bratislave a ďalšie dva Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave.Od svojich ôsmich rokov, ale najmä od leta 2015 sa venujem aj herectvu. Možno ma vidieť vo filmoch, seriáloch, reklamách a videoklipoch na Slovensku, v Čechách a vo Švajčiarsku.V januári 2019 som však úplne zmenil profesiu a stal sa zo mňa konzultant verejného obstarávania. Často sa však popri tom dostávam i pred kameru, a kedy - tedy aj čosi napíšem. Zoznam autorových rubrík:  PRED KAMEROULIETANIE A LETECTVOO TOM, ČO MA TRÁPITÁ POLITIKA SLOVENSKÁBRATISLAVSKÉ PATÁLIEGASTRONOMICKÉ (NE)ZÁŽITKYUDALOSTI

GASTRONOMICKÉ (NE)ZÁŽITKY

Bolo nás deväť, pán HLINA!

Teodor Pasternák

Politika Bolo nás deväť, pán HLINA!

Keď ide do reštaurácie skupina, je bežné, že každý za seba platí sám. FLAGSHIP sa však radšej vzdal 9 hostí. Zo zásady!

  • 22. feb
  • Páči sa: 162x
  • Prečítané: 15 022x
  • 28
V reštaurácii "Trófea" nič nebolo, ako malo byť

Teodor Pasternák

V reštaurácii "Trófea" nič nebolo, ako malo byť

My cez weekend maily nečítame! - odrovnal ma čašník v nedeľu, hoci mi v sobotu prikázal namailovať mu presne to, čo chceme jesť. Malo to byť vysvetlenie, prečo nemáme stôl pre 11-ich, ale len 10-ich. A to bol ešte len začiatok!

  • 12. dec 2018
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 17 237x
  • 21
„Šibačkový ošiaľ“ alias gastronomický prvý apríl

Teodor Pasternák

„Šibačkový ošiaľ“ alias gastronomický prvý apríl

Kamaráti mi vravia, že so mnou radi chodievajú jesť. Kedysi tak bolo preto, lebo som im vždy venoval celú svoju oblohu, keďže som mäsožravec a zeleninu - až na drobné výnimky (špenát, opečenú cibuľa, petržlenová vňať a mrkvu v polievke a cesnak na niečom) - nejem. Do dokonalosti sme to doviedli s kamarátkou, s ktorou sme pred takmer 20 rokmi každú nedeľu chodievali na obed do dnes už neexistujúcej reštaurácie Aviona na už „zaniknutom“ letisku vo Vajnoroch: ona zjedla aj moju oblohu a ja zas - jej mäso :-) . Dnes majú na spoločný obed či večeru so mnou aj iný dôvod: „Teo, s Tebou v každej reštaurácii vždy niečo zažijem,“ – hovorí môj najlepší kamarát. Neviem, či tie gastronomické príhody nejako priťahujem, ale – je to tak. A nebolo to inak ani cez tohoročné veľkonočné sviatky, i keď som návštevy reštaurácií absolvoval sám. Našťastie.

  • 2. apr 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 281x
  • 2
SkryťZatvoriť reklamu