reklama

Príbeh o spriaznených dušiach

Raz som počula príbeh o tom, prečo hľadáme spriaznené duše.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Bolo to dávno, v časoch, keď žili spoločne v jednom tele. Mali dve hlavy, štyri ruky a štyri nohy. Žili spoločne a všetko mali dvojmo. Spoločnú mali iba dušu. Takto žili ľudia spolu, milovali sa a boli šťastný. Šťastnejší ako samotní bohovia. Netrápila ich závisť, samota, smútok ani choroby.

Tak sa bohovia rozhnevali a zoslali na ľudstvo blesky, ktoré každú bytosť rozdelili na dvoje ako nože. Všetky časti tela im zostali rozdelené rovnako, okrem duše. Tú mali iba jednu a preto každému ostala iba polovica. Potom bohovia zoslali búrku a silný vietor, ktorý ľudí rozosial do rôznych kútov sveta. No bolesť, ktorá v nich zostala pri strate duše, stále pretrvávala.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Odvtedy sa ľudia túlajú po svete hľadajúc druhú polovicu svojej duše. Nenájdu pokoj, kým ju nenájdu. Až potom môžu splynúť spoločne do jedného a byť znovu jedným telom a jednou dušou.

Mirka Polohová

Mirka Polohová

Bloger 
  • Počet článkov:  280
  •  | 
  • Páči sa:  6x

Píšem o tom, čo vidím, čo cítim a keď mi je dobre, tak nepíšem takmer vôbec. Zoznam autorových rubrík:  Čriepky detstvaCooltúraZamyslime saSúkromnéNezaradenéNa poslednej strane

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu