reklama

Keď jedného dňa Maďari zrušia Slovensko

Bojím sa o domovinu a tým myslím krajinu a nie pálenku. Túto noc som okrem ôsmich hodín prakticky vôbec nespal. Do polnoci a potom zase od ôsmej som sa prehadzoval, potil a rozmýšľal, čo len bude, ach bože, čo to len bude, keď zaútočia Maďari na Turčiansky Ďur ako svojho času Lendak na titul v tretej triede okresných futbalových majstrovstiev.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (64)

Mal som dnes iný plán. Chystal som sa dopodrobna rozanalyzovať a raz a navždy vysvetliť, prečo my chlapi máme neprekonateľné pudové nutkanie spievať v sprche, robiť to nahlas a ešte si aj vyberať skladby zásadne mimo náš hlasový rozsah, takmer bez výnimky opery. Svoje prevratné zistenia ale odkladám na neskôr a aspoň svoje pero vrhám do boja na obranu Slovenska s odhodlaním, s akým tatranskí alkoholici čakajú, kým o pol šiestej otvoria Nervové, čo je bufet na autobusovej stanici.

Tá správa, že Maďarsko chystá vojnu prebehla tlačou a nikto si ju nevšimol, čo len smutne dokumentuje náš vzťah k národu, čiže k sebe samým. Maďarsko chystá vojnu, doprčic, tak dačo bolo treba robiť, ja neviem, zvolať aspoň tlačovku, vypísať tender na tanky a na Budapešť, proste niečo, lebo ak Maďari chystajú vojnu, je celkom jasné, že ju chystajú proti nám. Celý zmysel Maďarska predsa tkvie v tom, zaútočiť na nás, ovce nahradiť krivonohými poníkmi a halušky halászlami. Už sa to aj začalo, pozrite sa napríklad na hokejistov, jeden Pálffy, druhý Országh, tretí Nagy, ani sa nenazdáme a bude nám iná hymna pred zápasmi hrať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lenže správu o vojne každý odignoroval presne tak ako ignorujeme pokračujúcu maďarizáciu Vysokých Tatier. Tam sa mi tiež hocikedy stane, že idem po ulici a zrazu, dig, Maďar, niekedy dokonca celá rodina. A v zime? To aj celé autobusy niekedy prídu, vystúpia, obsadia hotel a moji kamaráti, hrdí Slováci, ich musia len ponížene obsluhovať. To všetko sa deje na Slovensku, rovno pod našimi nosmi, rovno pod zrakom majestátneho aj keď krivého Kriváňa, rovno pod vysokým divým penziónom Poľana. Za toto sa veru Lenin na Rysy nešplhal!

Čiže správa zanikla v hluku ekonomických škandálov, ktoré ale budú úplne nepodstatné, keď na Téryho chate zavonia maďarský guláš. Že bol Téry tiež Maďar ani pripomínať nemusím. A aj keby nebol, aj tak bol. Pán predseda SNS je ale natoľko dobrotivý, že hoci jeho trpezlivosť má svoje medze a každého Istvána z Pécsu o tom na pošťanie presvedčí, správu nám ešte raz zopakoval a aby sme si ju všimli, ešte aj pritvrdil.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Už nie vojna, lebo vojnu by sme za priaznivej konštelácie mohli vyhrať a Maďari to vedia. Teraz nás normálne zrušia. Proste nebudeme. Prezident hlavoštátu dostane list "Szia, dnešným dňom sme vás zrušili." a bude koniec našej republiky. V rozpuku mladosti zhynie zahrdúsená nepriateľom. Prídem do Bratislavy a bude zrušená. Normálne pôjdem cez hranice a na tej tabuli, ktorá oznamuje ako rýchlo sa v tom našom Švajčiarsku smie jazdiť, bude napísané „zrušené". Slovenská teplá voda bude asi tiež zrušená a nahradená maďarskou, futbalová reprezentácia tesne na prahu historického úspechu zrušená, Slovenské Ďarmoty zrušené, slovenské ľudovky zrušené a asi aj my Slováci zrušení.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jedného dňa sa zobudím a zistím, že nie som, lebo som zrušený. Prídem do potravín, ktoré budú zrušené a zrušená predavačka mi povie „Čo vy chcete, veď vy ste dávno zrušený." Budem chcieť zavolať políciu aby to vyšetrila, ale bude zrušená. Obrátim sa na ministra vnútra s tým, že ak si nevšimol, zrušili mu políciu, ale aj on už bude navždy zrušený, odsúdený na bezcieľne tackanie sa životom. Všetci tak dopadneme ak sa teraz nepostavíme a za tónov Domoviny nevykročíme. Na Košice, lebo Maďarov je tam viac než dosť a Budapeśť je už aj tak otrepaná.

Alebo to možno nechajme tak. Jediným pozitívom toho, že nás zrušia bude to, že spolu s nami zrušia aj Slotu. Bude sa nám potom na tom našom kocúrkovskom Felvídeku lepšie dýchať.

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu