reklama

Smsky, internet a okolie

Čítal som si správy v tej malej veci čo nosím skoro všade so sebou a s ktorou sa dá najnovšie aj fotiť a ja neviem čo ešte (píšem o mobile). Potom som si zapol počítač a pozrel svoju dennú poštu (tú internetovú) a nakoniec som si unavený ľahol na pohovku (viď foto autora) a pozrel na stenu, kde mám vyvesených zopár fotiek...na čo som prišiel? Na dôvod, prečo píšem pod každý svoj článok Just don't worry, be happy and feel good!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

V mobile som mal veľa esemesiek. Nepodstatných, bežných, aj veľmi veľmi podstatných. Pre príklad a pre pointu článku vyberiem len zopár tých podstatných (bez zmeny):

"To je uz na case, ze si si spomenul aj na svoju maminu, tak ti posielam pusu. Davaj si pozor, este nie je leto! Prajem Ti prijemny tyzden . "

"Dakujem, nic viac iba dakujem..."

"Fernejt party jte ok ale strasne nam ch,ibas"

"Som rada, ze sa vam pacilo, daj vediet, ked budes chciet ist znovu. Tiez ta mam rada, patris medzi mojich dobrych kamosov a tych tu mam malo. Pa x"

"Ahoj, ako sa mas? Ja mam novy sport, aerobik, tak som rada. Inak za dva tyzdne idem domov, sa tesim. Prejem ti krasny vecer, cmuk pa"

"...."

Prešiel som na maily a tam to pokračovalo. Tak isto tam boli veci nepodstatné, otrepané a iné. Tie iné sa končili tak isto ikskami, cmukmi, poďakovaniami alebo inými záležitosťami, ktoré u človeka nemôžu vyvolať nič iné ako úsmev.

V tom mi volal môj druhý najlepší kamarát. On nepíše smsky, ale radšej zavolá. Že či nejdeme na jedno? (asi tušíte, ako to dopadlo)

Keď som sa vrátil domov, pokračoval som vo svojom uvedomovacom večere a pozeral som sa na steny okolo seba. Videl som veľký poster najobľúbenejšej primadony. Následne fotky, takú vlastnú koláž, kde som vo veľkej miere objavil osoby, ktoré už boli v článku spomenuté, alebo momenty, ktoré spomínam v mojich ostatných článkoch. A v neposlednom rade, obrázok najobľúbenejší , tak pozitívny, že sa pri pohľade naň musíte naladiť aj keby ste nechceli (aspoň mne to tak funguje).

Potom už neostávalo už nič, len s úsmevom na tvári hodiť šípku do veľkej zaslúženej (to je podstatné si vždy povedať!) postele a oddať sa tomu najvyššiemu stavu rozmýšľania, takému, keď to za vás robí niekto iný. Vy spíte a ten niekto vám v hlave premieta najrôznejšie filmy, šoty, príbehy, videá, hry, zážitky, čokoľvek.

Dnes ráno som vstal, išiel do práce, nedalo mi a tak som si odskočil (bola možnosť a tie treba využívať) a delím sa s vami o svoj život. Ako by som ho nazval? Asi len jedným slovom. Vyrovnaný (ďalšie varianty : pohodový, prežitý, zázračný, naplnený, milovaný, slobodný...).

Sľuboval som ale dôvod tej vety, čo používam a ja sľuby plním. Píšem to preto, lebo to prajem, myslím, želám..každému jednému z vás, ktorý ste to nezabalili pri tých smskách ale čítate to celé (za čo inak ďakujem). Aj kostolníkovi a deckovi a iným mojim obľúbeným dopisovateľom, z ktorých niektorí sa hrajú na mňa, čo mi aj trošku lichotí a podpisujú sa v reakciách pod mojim menom. Prajem vám všetkým aby ste sa nemuseli strachovať, aby ste boli šťastný a cítili sa dobre. V práci ktorú robíte, v kolektíve ktorým ste obklopený, v obločení, ktoré na vás niekto natiahol (žeby vy?)...prajem vyrovnanosť.

O tom, či to tak myslím, alebo nie môžete polemizovať. Pre mňa je podstatné, čo si myslia tí, na ktorých mi záleží. Aj vám by malo.

A ak si myslíte, že to nejde byť pozitívny keď nemáte žiadne smsky, nikto vám nenapísal mail už ani nepamätáte, ste v práci, ktorá je pre vás nočnou morou a vonku celý deň prší. Narazili ste ráno do stĺpu, ste nešťastne zamilovaný alebo sa vám celý život rúca ako bez základov, nebudem vám veriť. Neverím, že žiadne základy nikdy nemal. A keď by ste boli blízko k tomu, aby som presvedčený bol, zaútočím na vás (najlepšia obrana nie?) a poviem jediné

čo tak tie základy postaviť dnes?! Teraz! (už zajtra môžete byť v pohode)


Just don't worry, be happy and feel good!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu


Branko Štefanatný

Branko Štefanatný

Bloger 
  • Počet článkov:  217
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Spokojný človek.Žilina, 30. Zoznam autorových rubrík:  Prvý článokOd srdcaZo svetaZ dlhej alebo krátkej chvíleVečná témaPohodaFotkyZ domova

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu