reklama

Nemôžem byť bez tenisu!

Šikovnejší sa trošku pohrajú s názvom článku a po jeho prečítaní sa možno aj zasmejú. A možno sa zasmejem ja. Vy ostatní si to len prečítajte a nekrúťte toľko hlavami, veď bez príčiny to nie je ono. Športu zdar!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Nemôžem žiť bez tenisu.

Poznáte to, je krásne počasie, modrá obloha a každý sa bezdôvodne usmieva. Aj vy. Všetko je akési krásne a ležérne. Bonboniérky sa roztápajú a my, škaredšia časť ľudstva, si to len tak šoférujeme. Nebojte sa milované, vy sa objavíte o chvíľku, hráte hráčky. Auto ide pomaličky, aby sa nespotilo a šofér stihol všetky dôležité fakty. V tom to príde. Zo zorného uhla sa vytráca obchod, tuším potraviny. Ostatné, čo si pamätáte sú dve nákupné tašky a veľmi dlhé, krásne a dve, nohy. Slangovo povedané až po zem. Rozmýšľate, čo si ešte pamätáte, ale to už sa čosi mihá na druhej strane. Hlavou nehýbete, zato oči sa snažia zachytiť čo najviac. Už viete prečo existuje toľko škuľavých ľudí? Nápor (mozgových) buniek vás tlačí trošku nahnúť hlavu, aby ste mali tú bambuľku, ktorá si asi zabudla obliecť šaty, ešte dlhšie na obzore. Je toto možné? Je nahá alebo sen? Potrebujem dovolenku! Alebo je to naschvál? Nová doba? Nestihnete si ani odpovedať na otázky tak dôležité a už je tu pravá strana. Len čosi matné a nevýrazné a opäť ľavá. Krk už začína bolieť, tých ktorí neškúlia, ale naplno užívajú nové obzory. Nestíhajú sa otáčať. Dlhonohá, šťavnatá, s alebo bez? Dva výstrihy na pravoboku! Ježiško môj krásny, veď to je mamička s dcérou! No krásne vymyslené, ešte krajšie urobené.

Chvíľku nič. Oddychuje sa. Za chvíľku nástup na ďalší turnaj, zápas, set. Šetko dovolené! Taktika jasná a jediná, nenabúrať!Dokonca aj skandovanie sa povoľuje. Niekedy dostanete napomenutie od rozhodcu, alebo škaredý pohľad od hráčky, ale niekedy je taká uvoľnená atmosféra, že všetky hranice a konvencie nemajú dôvod. Sú nezmyselné. Počasie s hudbou hrajú nádherný duet a vy si obzeráte blondínku sediacu v druhom aute, usmiatu, spievajúcu si svoju pesničku, len tak, užívajúcu si svoju samotu alebo nájdený zmysel života? Nepravidelne výnimka potvrdí svoje pravidlo a vy dostanete úsmev a bonus. To navyše je rôzne. Závisí od nálady, výsledku a vášho povzbudzovania. Nemajú rady klaksóny a moc hlasné vykrikovanie. Len tak milo povzbudiť, to poteší vždy, myslím si. A ja som dostal pusu! Dnes. Takú tu vzduchom poslatú, nesmelú a predsa priebojnú. Táto si našla cestu priamo na moje líce a teraz sa objavila aj v tomto článku. A chce ešte viac. Pýta sa na svetlo sveta, chce ho zmeniť. Snaží sa. Zrušiť vojny, prinútiť vidieť zabudnuté, nemyslieť na to, čo sa vidieť nedá a ľudia to aj tak vidia. Chce aby sa viac športovalo, usmievalo, milovalo. Niekedy sa vďaka takémuto malému prejavu nehy zmení podivný deň na prapodivne nádherný. Niekedy si človek musí pomôcť športom. Ešte, že ho máme!

Nemôžem byť bez tenisu. Aj vy si zahráte?

Branko Štefanatný

Branko Štefanatný

Bloger 
  • Počet článkov:  217
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Spokojný človek.Žilina, 30. Zoznam autorových rubrík:  Prvý článokOd srdcaZo svetaZ dlhej alebo krátkej chvíleVečná témaPohodaFotkyZ domova

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu