reklama
Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Miroslav Šedivý

Miroslav Šedivý

Bloger 
  • Počet článkov:  404
  •  | 
  • Páči sa:  2x

...večný mládežník, samouk, cestovateľ, začiatočník a špekulant... bratislavčan ročník 1979, toho času v bádenskom Karlsruhe Zoznam autorových rubrík:  Haló, tu KarlsruheTúlavý bicykelS batohom cez horyS batohom po EurópeZačiatky bývajú ťažkéVeršotepcove návodyKoľko rečí viešThink globallyHrnček varSlovensko.comMalý princŠaškové počmáraníVšetko dobré

reklama

Hrnček var

Máte to radi csípős?

Miroslav Šedivý

Máte to radi csípős?

Hoci nepatrím medzi ľudí, ktorých by štípal aj jahodový džem, s csípős papričkami som opatrný a nestrkám do nich príliš nos. Ako teda s nimi nakladám?

  • 18. jan 2009
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 406x
  • 21
Už sa vám niekedy rozsypal čaj?

Miroslav Šedivý

Už sa vám niekedy rozsypal čaj?

Keď je vonku jasno, no krut, tak je vnútri príjemne, lebo slnečné lúče zalievajú cez veľké okno celú izbu a kúrenie sa stará o pohodovú teplotu. V takú chvíľu si uvarím vodu, nechám ju trochu vychladnúť a medzitým si zo skrinky vyberiem nejaký dobrý sypaný čajík. Dnes si v slovníku nájdeme niečo na Ch..., Chu..., zelený čajík Chun-mee si dáme. Len opatrne, aby som ho nerozsypal...

  • 5. jan 2009
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 850x
  • 16
Ochutnaj tento kozí syr... kozí!

Miroslav Šedivý

Ochutnaj tento kozí syr... kozí!

Tequila, vínne listy, čaj zo samovaru, kokosový koláč, Bordeaux, kozí syr, škoricový odvar, couscous, plzenské... stačí jedno gastronomické mecheche študentov cezpoľných a cezoceánskych, aby sa oči so žalúdkom mohli ísť pásť.

  • 15. feb 2007
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 296x
  • 17
Kuchárom v dobe kamennej

Miroslav Šedivý

Kuchárom v dobe kamennej

Keď som bolo dieťa, myslelo som si, že podobne, ako doba ľadová skončila zmiznutím ľadovcov, tak aj doba kamenná pominula spolu s väčšinou kameňov na Zemi.

  • 13. feb 2007
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 363x
  • 13
Ako naložiť so syrom

Miroslav Šedivý

Ako naložiť so syrom

Roztentuj si cesnak, do toho pritentuj červenú papriku a čierne korenie, v tom otentuj bochníčky camembertu, ktoré predtým nožíkom trochu pretentuj a do dierok vtentuj malé kúsky cesnaku. Celé to natentuj do olivového oleja a nechaj to tentovať takých 5-8 dní. Hlavne sa s tým moc netentuj!

  • 12. feb 2007
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 392x
  • 52
reklama
Roztoče v syre? Také už jesť nebudem!

Miroslav Šedivý

Roztoče v syre? Také už jesť nebudem!

Spolubývajúci Marek chodieval pravidelne do kostola, no i tak som ho priateľsky oslovoval "materialista". Keď mali pred pár rokmi na jeho fakulte materiálového inžinierstva deň otvorených dverí, veľmi ma tam pozýval. Neoľutoval som, zmenilo to totiž výrazne môj vzťah k syrom. A nielen môj.

  • 12. jan 2007
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 392x
  • 32
Chuťovky storočia minulého

Miroslav Šedivý

Chuťovky storočia minulého

Kapor, zemiakový šalát a vianočné koláčiky už dávno zmizli zo špajze a z chladničky. Včera sme lovili kúsky pečiva v syrovom fondue a dnes konečne nastáva posledná tohtoročná mlsná etapa. Od zajtra totižto mlsáme v novom roku. Z rodinnej knižnice som vykutral útlu polorozpadnutú knižočku z edície "Varíme moderne" z roku 1977 a pustil sa do chlebíčkov.

  • 31. dec 2006
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 994x
  • 26
Čo si sypete na krupicovú kašu?

Miroslav Šedivý

Čo si sypete na krupicovú kašu?

Keď som bolo malé dieťa, občas som po tanieri s horúcou krupicovou kašou posypanou kakaom a cukrom naháňalo kúsky ešte neroztopeného masla. Neskôr sa tam občas objavila škorica. Dnes som už o čosi väčší a tak si tam ešte kvapnem aj trochu javorového sirupu. Jéééj a čajík k tomu.

  • 30. nov 2006
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 587x
  • 54
Ako sme varili fondue

Miroslav Šedivý

Ako sme varili fondue

Kebyže mám jedinou fotografiou vyjadriť pojem "osamelosť", tak by na nej bol človek sediaci sám za stolom a namáčajúci si kúsok bagety v hrnci s fondue. My sme si robili toto tradičné savojské spoločenské jedlo zo syra roztopeného vo víne šiesti. Tu je recept.

  • 28. dec 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 9 609x
  • 25
Individualizované müsli a ochrana pred vyzobkávačmi

Miroslav Šedivý

Individualizované müsli a ochrana pred vyzobkávačmi

Niektorí výnimočne bohatí ľudia túžia po takom dome či aute, aké nemá nikto iný na svete. Iní výnimočne zruční sa uspokoja s jedinečným vlastnoručne ušitým oblečením alebo originálnym zariadením bytu. A nám, výnimočným maškrtníkom a vyzobkávačom, neostáva nič iné, ako si navariť niečo, čo si potom aj zjeme. Vlastne ani variť nebude treba.

  • 19. okt 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 513x
  • 9
reklama
Hrnček var... ale ako, keď sa doň nič nevmestí?

Miroslav Šedivý

Hrnček var... ale ako, keď sa doň nič nevmestí?

Hodil na mňa spýtavý pohľad a priložil hrsť špagiet cez hrniec. Beznádejne pretŕčali na obe strany: "Ten je primalý, veď sa doňho nevmestia."

  • 12. okt 2005
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 798x
  • 7
reklama
SkryťZatvoriť reklamu