Jedlo

Anna Čunderlíková
Anna Čunderlíková

Ovocný kysnutý koláč

V každej práci v kuchyni, či pečieme alebo varíme, vždy je to tak trochu „podľa seba“ - "podľa mňa". Vkladáme do toho kus seba, s láskou myslíme na tých, pre ktorých jedlo pripravujeme a pečieme. 

12.10.2019 o 12:29 | Karma článku: 3,31 | Prečítané:  1356x | Diskusia: 1 príspevok
Martin Bernát
Martin Bernát

Kváskový chleba v pekárničke bez rozkvasu

jednoduchý a lacný spôsob ako si upiecť zdravý chlieb. A to len z 3 surovín múky , vody a soli. Ja som v recepte pridal aj lyžičku razce. Chlieb je sytejši výživnejší a vhodný pre diabetikov.

8.10.2019 o 0:09 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  189x | Diskusia: 0 príspevkov
Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Nečítate zloženie potravín? Chyba, možno jete aj kosti

Predstava, že pojedáme počas nedeľného obeda aj kosti asi nie je moc lichotivá. No v každom prípade veľká väčšina z nás tieto kosti konzumuje a pritom to ani nevie. Reč je o mechanicky separovanom mäse.

30.9.2019 o 11:06 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  1764x | Diskusia: 16 príspevkov
cucoriedkovy-kolac
Ľuboslava Šusteková

Čučoriedkový koláč

Každý z nás má niekde svoje korene. Moje korene sú tam, kde žijú medvede a rastú čučoriedky. Som rada, že je to práve takto. 

30.9.2019 o 8:41 | Karma článku: 1,70 | Prečítané:  531x | Diskusia: 1 príspevok
Anna Čunderlíková
Anna Čunderlíková

Levanduľový chlebíček

Levanduľa - modrý kvietok s intenzívnou vôňou. Jej účinky na vplyv organizmu sú nepopierateľné, prinášajú očakávaný efekt. Ja som ju zatiaľ využívala na vonkajšie použitie, na kúpeľ a relax.

28.9.2019 o 10:07 | Karma článku: 1,07 | Prečítané:  291x | Diskusia: 2 príspevky
september-je-mesiac-ked-treba-vela-jest
Danica Chames

September je mesiac, keď treba veľa jesť...

...a vôbec to neplatí len v prípade, že ste medveď. Aj my, ľudia, máme dobrý dôvod, prečo sa pred zimou poriadne naládovať. Tomu dôvodu sa hovorí šetrnosť. Hoci v dnešnej dobe je modernejšie nazývať to ekologickým…

18.9.2019 o 19:34 | Karma článku: 10,04 | Prečítané:  5466x | Diskusia: 16 príspevkov
gastronomia-lokse-bandurkove-zemiakove-lokse-maju-x-rocnu-tradiciu-na-slovensku
Lórant Kulík

Gastronómia: Lokše bandurkové - Zemiakové lokše majú - X - ročnú tradíciu na Slovensku

Nie je našim cieľom variť recepty, ku ktorým treba 37 surovín z 5 predajní. Nebudeme variť jedlá typu krémové šafránové rizoto s cuketovými tagliatte s píniovými orieškami, ale jednoduché fotorecepty, dnes Lokše…

15.9.2019 o 0:09 | Karma článku: 10,04 | Prečítané:  5532x | Diskusia: 4 príspevky
Anna Čunderlíková
Anna Čunderlíková

„Baby“ - pečivo môjho detstva

Retro niečo minulé, zaniknuté..., a predsa je  retro  „IN". Preto  verím, že vás osloví  pečivo môjho detstva.

14.9.2019 o 9:52 | Karma článku: 3,09 | Prečítané:  1169x | Diskusia: 5 príspevkov
Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Ako sa dá zastaviť ďalší byrokratický nezmysel

Na jar sa valil na našich prevádzkovateľov reštaurácií ďalší byrokratický nezmysel z dielne SNS. Označovanie pôvodu mäsa priamo v jedálnom lístku, čo malo oficiálne prekryť neschopnosť ministerky pri kontrole dovozu…

13.9.2019 o 14:03 | Karma článku: 1,89 | Prečítané:  697x | Diskusia: 2 príspevky
Peter Slavik
Peter Slavik

Kyslosť u olivových olejov- prečo sa neuvádza na etiketách ?

Stále a dookola sa v naších médiach a u "expertov" stretátam s preceňovaním kyslosti u EPOO ako aj s "odporúčaniami", že kvalitný EPOO musí mať na etikete uvedenú hodnotu kyslosti. Prečo sú tieto…

12.9.2019 o 10:03 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  679x | Diskusia: 2 príspevky
gastronomia-fliacky-s-kyslou-kapustou-tradicny-recept-nasich-predkov
Lórant Kulík

Gastronómia: Fliačky s kyslou kapustou- Tradičný recept našich predkov

Mladá generácia si rada pochutná na tradičných receptoch našich predkov. Fliačky s kyslou kapustou nie sú náročné ani na suroviny, ani na prípravu. S fliačkami si poradia aj menej skúsení kuchári, ktorí varia iba…

8.9.2019 o 4:29 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  11508x | Diskusia: 18 príspevkov
gastronomia-zemiakove-placky-harula-recept-overeny-viacerymi-generaciami
Lórant Kulík

Gastronómia: Zemiakové placky - Haruľa - Recept overený viacerými generáciami

Príprava zemiakových placiek je jednoduchá a nenáročná, ktorú bez problémov zvládne mladšia aj staršia generácia. V dnešnom fotorecepte Vám prinášame návod na prípravu tradičnej slovenskej pochúťky.

1.9.2019 o 4:09 | Karma článku: 10,02 | Prečítané:  6118x | Diskusia: 9 príspevkov
slivkovo-makovy-kolac-lenivej-zeny
Ľuboslava Šusteková

Slivkovo - makový koláč lenivej ženy

Rýchly letný koláč, ktorý zvládne hocikto. Nepotrebujete kuchynskú váhu, stačí chuť a odhodlanie pripraviť si niečo svieže ku káve, alebo k bylinkovému čaju. 

28.8.2019 o 20:20 | Karma článku: 10,01 | Prečítané:  11875x | Diskusia: 8 príspevkov
Anna Čunderlíková
Anna Čunderlíková

Palacinky – mňamky našej mamky

Sto ľudí, sto chutí. Každý môže dať prednosť inej chuti, iným surovinám a pravda i inému  pracovnému postupu. Použiť jedno základné cesto s možnosťou vytvoriť niekoľko variácii ocení nejedna gazdinka. Ja také…

28.8.2019 o 11:27 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  1822x | Diskusia: 2 príspevky
Martin Droppa
Martin Droppa

Chuť i vôňa spomienok na zjedenie

•  Neraz človeka pohltí krásny spomienkový optimizmus. Vzťahuje sa na detstvo, mladosť - keď sme boli plní síl, chutí do života. A do jedla.  •

23.8.2019 o 18:18 | Karma článku: 3,74 | Prečítané:  1410x | Diskusia: 17 príspevkov
Marek Blanar
Marek Blanar

Úžasné avokádo

Avokádo je veľmi unikátne ovocie. Zatiaľ, čo väčšina ovocia pozostáva predovšetkým z uhľohydrátov, avokádo má vysoký obsah tukov (zdravých tukov!), zanedbateľný počet uhľohydrátov a žiadne cukry. 

21.8.2019 o 15:08 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  431x | Diskusia: 0 príspevkov
Anna Čunderlíková
Anna Čunderlíková

Kuracie filetky – tip na chutný obed alebo večeru.

Svieže, šťavnaté kuracie mäsko... Vyšľachtené sliepočky behali po dvore mojich starých rodičov, aj rodičov. Vtedy nikoho nenapadlo hovoriť o BIO potravinách (aspoň ja si na to nespomínam).

21.8.2019 o 13:20 | Karma článku: 3,10 | Prečítané:  1170x | Diskusia: 5 príspevkov
Mária Vrška
Mária Vrška

dobryobed.rs

Horúco. Málo som spala. Naobed sa mi vôbec nechcelo variť. Dokonca sa mi v tom teple ani nechcelo vybehnúť do reštaurácie. „Deti, mám to, dnes za nás uvarí dobryobed.rs!“ preťala som lenivú atmosféru skvelým nápadom…

21.8.2019 o 11:14 | Karma článku: 2,30 | Prečítané:  823x | Diskusia: 1 príspevok
co-som-zas-zjedol-komu-hus-komu-prasa-komu-udena-klobasa
Hans Faltys

Čo som zas zjedol? Komu hus, komu prasa, komu údená klobása....

Pred štyridsiatimi rokmi, bože to bolo dávno, robievali sme doma s otcom klobásu. Sami sme si všetko pomleli, ochutili a takým obrovským mlynčekom aj naplnili do čriev. A k mäsiarovi sme ju vozili len na vyúdenie.…

20.8.2019 o 8:00 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  644x | Diskusia: 3 príspevky
gastronomia-vyprazany-bravcovy-rezen-x-rocny-recept-overeny-casom
Lórant Kulík

Gastronómia: Vyprážaný bravčový rezeň - X- ročný recept overený časom

S dnešným receptom chceme inšpirovať začínajúcich kuchárov vo veku od 14 rokov. Je určený najmä pre tých, ktorí robia svoje prvé experimenty v kuchyni. Vieme, že pre trošku skúsenejších kuchárov je príprava rezňov…

18.8.2019 o 4:59 | Karma článku: 10,01 | Prečítané:  14754x | Diskusia: 33 príspevkov

Nasledujúce

  1. Čaputová zo zdravotných dôvodov ruší program na najbližšie dni
  2. Most-Híd a SMK sa dohodli na spoločnej kandidátke
  3. Gál našiel nezrovnalosti v rozhodovaní o miliónovej zmenke
  4. Lukáš sa stal obeťou zrážky veľkých eg a boja neurochirurgií
  5. Mama operovaného Lukáša: Ľudský život na Slovensku asi nemá cenu
  6. Drž mi miesto, mám pre teba jeden báječný židovský fór, odkázala Gottovi Bohdalová
  7. Slováci si postup na ME skomplikovali, ale môže im stačiť iba bod
  8. Padli prvé výstrely tretej svetovej vojny
  9. On priam letel, vravel Froome. Kipchoge zabehol ako prvý človek maratón pod dve hodiny
  10. Na rýchlostnom privádzači v Košiciach sa čelne zrazili autá, vodič je ťažko zranený

  1. Jaroslav Daniška: Dôvod na blbý pocit Ivety Radičovej trvá
  2. Ponižovanie, arogancia a maniere postsovietskeho štátu je to, čo na slovenskom Úrade vlády vidíte
  3. M.Tódová: Už teraz oje..vam a bojím sa, že to na mňa niekto vytiahne
  4. Predražené reality nútia ľudí siahať po pôžičkách
  5. Za Slušné Slovensko: „Tajomný“ darca Denníka N
  6. Vladimír Palko: Ako hovoriť o Gottovi? S pravdou a láskavo
  7. Roman Joch: Ľavicovo-liberálny fašizmus
  8. Čo vymysleli progresívci a progresívky: Občanov považujú za škôlkarov, ktorých treba dirigovať
  9. Danko s Pellegrinim leteli na pohreb Karla Gotta dvoma špeciálmi
  10. Je SaS nebezpečná? Blahová vysvetľovala svoj výrok, za ktorý ju zo strany vylúčili

Už ste čítali?