Jedlo

Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Palmový olej je smrť!

Palmový olej sa nachádza už takmer vo všetkých potravinách, ktoré dennodenne konzumujeme. Taktiež patrí medzi najrýchlejšie sa šíriaci olej na svete. Je pre nás bezpečný?

20.3.2019 o 12:06 | Karma článku: 4,66 | Prečítané:  1823x | Diskusia: 8 príspevkov
kuchar-a-cisnik-dve-strany-jedne-mince
Radek Pálka

Kuchař a číšník – dvě strany jedné mince

Ráno kamarádi, přes obědy a večeře nepřátelé. Nejspíš to znáte: provokativní otázky číšníků, strohé odpovědi kuchařů, vzájemné obviňování a chvíle, kdy se lidi z kuchyně a placu zároveň nenávidí i potřebují.

18.3.2019 o 6:00 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  411x | Diskusia: 0 príspevkov
Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Toto je fakt zvláštne! Odhalili sme možnú cukrárenskú lobby

Všetkým nám je známa sladká chuť. Už od detstva sme ju určite vnímali najviac a nevynechali sme ani jedinú príležitosť zjesť niečo sladké. Najznámejším nositeľom tejto chuti je, pre nás najviac známy, biely cukor.

15.3.2019 o 13:45 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  1480x | Diskusia: 8 príspevkov
Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Už ste jedli biely jed? Pozor, nepíšem o cukre ani soli

Prvok, ktorý bol objavený začiatkom 20. storočia, no jeho vlastnosti a funkciu sa podarilo objaviť až prednedávnom. Viete,čo je „umami“?

12.3.2019 o 10:10 | Karma článku: 8,28 | Prečítané:  3275x | Diskusia: 15 príspevkov
ms-v-hokeji-2015-aneb-co-rad-ji-jarda-jagr
Radek Pálka

Ms v hokeji 2015, aneb co rád jí Jarda Jágr

Jarda nesnáší papriky a čočku, miluje ale řízky, kterých spořádá na kila, možná i jiná jídla, podobně jakotatranek Jarda spořádá kvanta. Ale zatím jsem se nic víc o něm nedozvěděl.

12.3.2019 o 6:00 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  394x | Diskusia: 0 príspevkov
Filip Pančík
Filip Pančík

Bublanina

Ako som písal naposledy, prioritne som si blog založil pre písanie básničiek a ich propagovanie. A keďže máme víkend, rozhodol som sa ho trošku osladiť.

9.3.2019 o 10:05 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  625x | Diskusia: 0 príspevkov
Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Slovenská národná komplikácia alebo SNS pokazí, obchodník zaplatí

Mäso v reštauráciách by po novom malo byť označované. To je pekné, lebo po kauze "Matečnej hovädzinky" sa vám pred zahryznutím do rezňa asi všeličo preženie hlavou.   

7.3.2019 o 15:15 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  398x | Diskusia: 6 príspevkov
Filip Pančík
Filip Pančík

Chlieb vo vajci

Osobne si myslím, že politických tém už má mnoho z nás po krk a tak som sa rozhodol odľahčiť. Jedlom, ktoré každý z nás miluje. Však ako mám v popise blogu, venujem sa aj detským básničkám.

6.3.2019 o 17:09 | Karma článku: 2,21 | Prečítané:  837x | Diskusia: 5 príspevkov
Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Je lepší hnedý či biely cukor?

Často sa stretávate v kaviarňach alebo v potravinách s hnedým cukrom, o ktorom ste zrejme počuli, že je zdravší. Hoci je jeho cena rádovo vyššia, aj tak po ňom siahnete.

5.3.2019 o 12:41 | Karma článku: 2,74 | Prečítané:  1016x | Diskusia: 15 príspevkov
kradlo-se-krade-akrast-se-bude
Radek Pálka

Kradlo se, krade akrást se bude

Tak jako platí proslulé - jedlo se, jí se a jíst se bude. Tak platí - kradlo se, krade se a krást se bude. V dnešní době by si člověk řekl, že už se nekrade. Omyl.

26.2.2019 o 6:00 | Karma článku: 2,49 | Prečítané:  953x | Diskusia: 0 príspevkov
Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Ako sa vyhnúť salmonele?

Často počúvame správy o potravinách kontaminovaných salmonelou, vo väčšine prípadov ide o mäso či vajcia.Na Slovensku je nulová tolerancia na salmonelu v potravinách. Jeskutočne taká nebezpečná?

25.2.2019 o 13:36 | Karma článku: 1,70 | Prečítané:  527x | Diskusia: 13 príspevkov
Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Neverte mýtu, že trocha plesne na povrchu džemu či chleba nevadí!

Situácia zo všedného života: neskonzumujete džem, opätovne ho zavretie a odložíte do chladničky, no po určitom čase ho otvoríte a na povrchu na vás čaká nemilé prekvapenie. Áno, tušíte správne. 

19.2.2019 o 12:07 | Karma článku: 5,39 | Prečítané:  2118x | Diskusia: 13 príspevkov
Michal Feik
Michal Feik

Nekalé obchodné praktiky škodia výrobcom potravín aj spotrebiteľom (Ad: Vojna bez víťaza)

Analytik INESS-u Martin Vlachynský prezentoval svoj teoretický pohľad na fungovanie trhu s potravinami. V praxi je to ale inak.

17.2.2019 o 17:00 | Karma článku: 1,08 | Prečítané:  295x | Diskusia: 2 príspevky
proc-kupujeme-maso-z-polska
Radek Pálka

Proč kupujeme maso z Polska?

Kauza zkaženého masa, které k nám doputovala z Polska, hýbe českým veřejným prostorem. Naposled debatu ve středu rozvířil ministr zemědělství Miroslav Toman

12.2.2019 o 6:00 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  921x | Diskusia: 6 príspevkov
Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Raw koláče sú síce zdravšie, ale...

Z výkladných skríň v moderných cukrárňach a kaviarňach na nás pozerajú a lákajú nás koláče, no nie bežné, ale raw zákusky či raw torty. Traduje sa, že sú zdravé, no aká je skutočnosť?

11.2.2019 o 12:43 | Karma článku: 10,02 | Prečítané:  5390x | Diskusia: 1 príspevok
ad-na-obranu-polskej-hovadziny
Michal Feik

Ad: Na obranu poľskej hovädziny

Komentátor SME Peter Tkačenko obhajuje poľskú hovädzinu. Ak by bol hovorcom poľského bitúnku, je takáto reakcia pochopiteľná. Ale nie je.

9.2.2019 o 7:00 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  1198x | Diskusia: 12 príspevkov
saturovany-tuk-hrozba-bez-evidencie
Adam Sipos

Saturovaný tuk: Hrozba bez evidencie

Ischemická choroba srdca sa stala jednou z najčastejších príčin smrti vo svete. Ide o stav, kedy sa do srdcového svalu nedostáva potrebný kyslík a živiny. Čo stojí za týmto ochorením? Akú máme súčasnú evidenciu?    …

8.2.2019 o 19:27 | Karma článku: 2,54 | Prečítané:  929x | Diskusia: 6 príspevkov
Radek Pálka
Radek Pálka

Největším uměním v gastronomii/ je umět zapomenout a odpustit

Snad mi dají kolegové za pravdu, že kuchyně je velmi specifické prostředí. Proto jsou kuchaři za režonem a zbytek světa před ním.

8.2.2019 o 6:00 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  578x | Diskusia: 3 príspevky
co-som-zas-zjedol-ehmm-nieco-ako-stroganov
Hans Faltys

Čo som zas zjedol? Ehmm niečo ako Stroganov

Zase sme mali doma drevorubačský deň. Na záhrade sme skracovali akúsi okrasnú čerešňu a bolo z toho neporiadku a dreva a dreva...

4.2.2019 o 9:36 | Karma článku: 2,27 | Prečítané:  863x | Diskusia: 0 príspevkov
poctive-potraviny
Michal Feik

Poctivé potraviny

Prestali sme jesť poctivé potraviny. Také skutočné, voňavé, chrumkavé či šťavnaté. Bez umelých éčok, bez chémie, bez konzervantov.

28.1.2019 o 17:00 | Karma článku: 3,45 | Prečítané:  1352x | Diskusia: 19 príspevkov

Nasledujúce

  1. Kočner na Kuciaka nič nemal, preto ho dal zavraždiť. Plánoval aj útek
  2. Mala som trinásť a sexuálne ma zneužili. Tábor, kde ma stretol, funguje dodnes
  3. Najčastejšie chyby, ktorými si vodiči zbytočne ničia auto
  4. Rakúsky novinár: Článok, o ktorom hovorí Fico, nevyšiel v deň volieb
  5. Telefonát s Vadalom riešil iný spis, ako uvádza Fico
  6. Katarína Danová: V trinástich ma zneužíval a všetci sa prizerali
  7. Kopla do lopty a nohu vyšvihla vysoko nad hlavu. Začali ju obťažovať
  8. Sagan sa víťazstva na Miláno - San Remo opäť nedočkal, neuspel v záverečnom šprinte
  9. Najlepším hráčom Slovenska bol muž, ktorého v posledných zápasoch kritizovali
  10. Ďalšia premena Šefčoviča

  1. Veuká baba nesie veuký batoh
  2. 100 miliónov na vedu a výskum je kvôli SNS v ohrození
  3. Zomrel veterán západného odboja Milan Píka
  4. Vladimír Palko: Medzi prvým a druhým kolom: Časť tábora Čaputovej už nezvláda moc
  5. Ikona na oštaru: Ako Andreja Kisku odpaľujú ľudia, ktorí ho predtým prosíkali
  6. Tak Šefčovič alebo Čaputová? Nezastupujú ma, v druhom kole by som voliť nešiel
  7. V. Palko: Zuzane Čaputovej sa podarilo obsadiť pole vzopätia idei Slušného Slovenska
  8. Povolebné impresie... či snáď depresie: Prečo Čaputová a nie Tauchmannová?
  9. Peter Bárdy: Fico nám nadáva, klame, a my chodíme na jeho tlačovky. Prečo?
  10. Komentár Daga Daniša: Čaputovej úspech môže byť rekordne drahý

Už ste čítali?