Jedlo

plnena-kuracia-rolada
Petronela Boleková

Plnená kuracia roláda

Kuriatko sa dá pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov a ja som sa dnes rozhodla pripraviť ho ako plnenú roládu, a servírovanie som doplnila kvetmi, aby malo jedlo atmosféru týchto krásnych slnečných dní.

20.4.2018 o 21:12 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  200x | Diskusia: 0 príspevkov
Erika Pašinská
Erika Pašinská

Cesta k môjmu jedlu

Zmena v mojom stravovaní bola postupná. Zoznamovala som sa s novými možnosťami a zisťovala, čo mi vyhovuje.

20.4.2018 o 17:27 | Karma článku: 1,05 | Prečítané:  320x | Diskusia: 2 príspevky
Gustáv Murín
Gustáv Murín

Deň čínskej kuchyne

Dňa 12. 4. 2018 sa po pätnásty raz študenti SOŠ Gastronómie a hotelových služieb, Farského č. 9 v bratislavskej Petržalke, pod vedením ich majstrov odborného výcviku oboznamovali s cudzokrajnou kuchyňou. Tentoraz to…

18.4.2018 o 8:31 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  75x | Diskusia: 0 príspevkov
brokolicove-kolaciky-fasirky
Petronela Boleková

Brokolicové koláčiky (fašírky)

V chladničke sa mi povaľuje brokolica a od obeda ostalo zemiakové pyré, čo tak skúsiť slané koláčiky?

15.4.2018 o 20:18 | Karma článku: 1,54 | Prečítané:  430x | Diskusia: 0 príspevkov
babovka
Petronela Boleková

Bábovka

Mala som neskutočnú chuť na niečo sladké ku káve a nechcela som sa napchávať čokoládou, tak sa utešujem, že bábovka je predsa len o niečo lepšia alternatíva.

11.4.2018 o 21:57 | Karma článku: 2,45 | Prečítané:  516x | Diskusia: 16 príspevkov
mrkvovy-perkelt
Petronela Boleková

Mrkvový perkelt

Pripraviť perkelt kým sa uvaria kolienka? A prečo nie? Tento mrkvový je celkom rýchly a zároveň aj chutný.

9.4.2018 o 20:42 | Karma článku: 3,26 | Prečítané:  906x | Diskusia: 48 príspevkov
fazulova-polievka-pre-nekucharov
Petronela Boleková

Fazuľová polievka pre „nekuchárov“

Nie vždy sa mi chce variť, prípadne človek nič nestíha resp. by chcel stihnúť všetko no jednoducho nie je dosť času. No toto všetko určite vaše hladné deti nezaujíma.

8.4.2018 o 21:45 | Karma článku: 3,39 | Prečítané:  1101x | Diskusia: 10 príspevkov
Katarina Bartková
Katarina Bartková

Racionálna strava, ako základ pri krásnej postave.

Racionálna a zdravá strava nemusí predstavovať velký náklad, hlavne finančný, stačí ak pochopíte, ktoré potraviny sú tie správne, hlavne pre naše trávenie a pre lepšiu fyzickú aktivitu, mozgovú ale aj psychickú.

8.4.2018 o 13:12 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  242x | Diskusia: 1 príspevok
sosovicovo-batatovy-privarok
Petronela Boleková

Šošovicovo-batátový prívarok

Jedlá, ktoré vzniknú dá sa povedať z ničoho obľubujem. A toto je jedno z nich. Kombinácia červenej šošovice a sladkého zemiaka sa premenila na prívarok. Vyskúšate?

4.4.2018 o 20:08 | Karma článku: 1,96 | Prečítané:  577x | Diskusia: 0 príspevkov
Miroslav Žiak
Miroslav Žiak

Roquefort nie je Niva. Odkiaľ je a ako sa vyrába?

Väčšina z nás pozná tento syr pod názvom Niva, no v skutočnosti ide len o náš slovenský ekvivalent. Originál Roquefort (číta sa rokfór) je iba jeden a pochádza z jednej malej oblasti na juhu Francúzska.

4.4.2018 o 13:59 | Karma článku: 10,50 | Prečítané:  3856x | Diskusia: 22 príspevkov
Štefan Sklenár
Štefan Sklenár

Top 10 Najkrajších miest na svadbu v Banskobystrickom kraji

Ako svadobný DJ a moderátor na svadbu som každý týždeň na inom mieste v BB kraji: Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Krupina, Lučenec, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom.…

1.4.2018 o 16:00 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  39x | Diskusia: 0 príspevkov
Gabriela Onušková
Gabriela Onušková

Tak čo?! Frapé alebo ľadovú kávu?

Leto sa blíži a nie vždy dostanete chuť na horúcu šálku kávy. A presne pre takéto prípady tu máme dve podobné formy prípravy kávových nápojov, ktoré si mnohí kávičkári zamieňajú.

31.3.2018 o 21:53 | Karma článku: 1,06 | Prečítané:  142x | Diskusia: 1 príspevok
batatove-gnocchi
Petronela Boleková

Batátové gnocchi

Priznajte sa, keď sa povie cestoviny aj Vás hneď napadnú špagetti? Čo tak skúsiť pre zmenu niečo iné.

27.3.2018 o 21:11 | Karma článku: 2,95 | Prečítané:  848x | Diskusia: 1 príspevok
spagety-s-bolonskou-omackou
Petronela Boleková

Špagety s bolonskou omáčkou

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať trochu viac času, ale výsledok............nechajte sa prekvapiť.

25.3.2018 o 20:53 | Karma článku: 2,83 | Prečítané:  549x | Diskusia: 1 príspevok
prehlad-dolezitych-funkcii-v-tele-pri-zdravom-stravovani
Katarina Bartková

Prehľad dôležitých funkcií v tele pri zdravom stravovaní.

Ak chcete sa cítiť fit a chcete vyzerať sviežo, stačí zmeniť správnú stravu, zdravé stravovanie nerieši problémy všetky, ale aspoň sa cítite lepšie a aj vyzeráte. To je základ, cítiť sa krásne a pohodlne vo svojom…

24.3.2018 o 21:43 | Karma článku: 1,01 | Prečítané:  231x | Diskusia: 5 príspevkov
Gustáv Murín
Gustáv Murín

Deň českej kuchyne

Dňa 21. 3. 2018 sa po štrnásty raz študenti SOŠ Gastronómie a hotelových služieb Farského č. 9 v bratislavskej Petržalke pod vedením ich majstrov odborného výcviku oboznamovali s cudzokrajnou kuchyňou. Tentoraz to…

23.3.2018 o 14:50 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  274x | Diskusia: 0 príspevkov
spaldove-kraslice
Petronela Boleková

Špaldové kraslice

Veľká noc je takmer za dverami a ja som sa tento rok rozhodla pripraviť netradičné špaldovo-kváskové kraslice. Je to jednoduché a efektné. Vyskúšajte.

21.3.2018 o 22:13 | Karma článku: 6,81 | Prečítané:  2616x | Diskusia: 8 príspevkov
Jana Fujeríková
Jana Fujeríková

Dojčiace mamičky jedzte ryby, ale s rozumom!

Kojace mamičky, dajte si pozor na kvalitu vášho materského mlieka. Zo štúdie Štátneho zdravotného ústavu Českej republiky vyplýva, že až polovica Českých matiek môže mať v materskom mlieku nízku hladinu kyseliny…

19.3.2018 o 14:20 | Karma článku: 1,22 | Prečítané:  384x | Diskusia: 6 príspevkov
ako-sa-nelka-uci-kvaskovat
Petronela Boleková

Ako sa Nelka učí kváskovať

Jedna mama, dve deti a čaro domáceho chlebíka po objavení kváskovania. Láska, ktorej som podlahla na prvé zamiesenie.

14.3.2018 o 21:41 | Karma článku: 1,63 | Prečítané:  585x | Diskusia: 4 príspevky
polievka-z-cervenej-kapusty
Petronela Boleková

Polievka z červenej kapusty

Červená kapusta sa mi spája hlavne s kačkou a lokšami. Ale Matúšovi sa tlačia zúbky, tak dnes z nej pripravím krásne farebnú polievočku, ktorá je rýchla, jednoduchá a chutná.

12.3.2018 o 21:06 | Karma článku: 2,27 | Prečítané:  666x | Diskusia: 1 príspevok

Nasledujúce

  1. Utiahnutý chlapec na pódiách trpel. Avicii nebol stvorený pre slávu
  2. Zomrel švédsky hudobník Tim Bergling, známy ako DJ Avicii
  3. Copperfielda donútili na súde odhaliť slávny trik
  4. Od vraždy Kuciaka prešli dva mesiace, polícia stále tápe
  5. Budúcnosť poslancov Fica a Kaliňáka je v parlamente neistá. Zatiaľ nemajú ani asistentov
  6. Vražda Kuciaka bola generačnou udalosťou
  7. Pri góloch sa teší aj Gáborík. Trenčania majú lídra s balkánskou krvou
  8. Volkswagen zverejnil kompletný cenník Touaregu. Čo ponúkne slovenské SUV?
  9. Maxim ako číslo vo vražednej štatistike
  10. Polícia zneškodnila bomby zo Štúrova riadenou detonáciou

  1. RTVS kryje Laššákovej táraniny
  2. Pozemková mafia ďalej úraduje a je veľmi kreatívna
  3. Prez den lhal a v noci krad
  4. Milan Kňažko: Zásadná rekonštrukcia vlády sa nepodarila, zostávajú len voľby
  5. Ako funguje NAKA?
  6. Šéf Mosta v klamstvách a zavádzaní dosiahol úroveň koaličných partnerov
  7. Komentár Daga Daniša: Kto ovláda slovenskú políciu
  8. Zlatica Kušnírová v Humennom: Už to budú dva mesiace, nič nevyšetrili
  9. Prečo už nemal byť Tibor Gašpar Policajným prezidentom SR v Pellegriniho vláde
  10. Starosta Pilinský sa ospravedlnil. Na svoj spôsob.

Už ste čítali?