Jedlo

pitie-kavy-ma-same-pozitiva-hlavne-pre-sport
Michael Achberger

Pitie kávy má samé pozitíva, hlavne pre šport

Kofeín je látkou so zaujímavými účinkami, ktoré možno využiť pre zvýšenie výkonu a rýchlejšie spaľovanie. Je však potrebné vedieť, ktoré nápoje sú vhodné a ustrážiť si dávkovanie.

25.9.2017 o 6:26 | Karma článku: 2,25 | Prečítané:  403x | Diskusia: 2 príspevky
kava-sucast-nasho-zivota
Filip Rada

Káva súčasť nášho života

O káve koluje množstvo mýtov a povier, myslíme si, že má zlé účinky na ľudské telo ako napríklad cigarety alebo alkohol. Pravda je však úplne iná. 

23.9.2017 o 13:48 | Karma článku: 3,13 | Prečítané:  807x | Diskusia: 13 príspevkov
Gustáv Murín
Gustáv Murín

Dobré rady nanič

Takmer denne sme bombardovaní „dobrými radami“ ohľadne zdravej výživy. Je to logické, veď človek za svoj život skonzumuje priemerne 60 ton potravín.

21.9.2017 o 8:42 | Karma článku: 1,20 | Prečítané:  108x | Diskusia: 0 príspevkov
Ivan Derka
Ivan Derka

Miluješ kávu? Poďme na cupping!

Kvalitná káva, pohodoví ľudia a jazz k tomu. V "Obloku" to rozvoniavalo úžásnou kávou a skvelou atmosférou. Čo viac treba?

20.9.2017 o 11:20 | Karma článku: 3,67 | Prečítané:  311x | Diskusia: 0 príspevkov
Jarka Bartos
Jarka Bartos

Káva i čokoláda plné nezvyčajných chutí

Organická káva s prímesou rastlín, nezvyčajne voňavý čaj, či čokoláda prebúdzajúca nové pôžitky chuťových pohárikov s príchuťou jedlých kvetov a iných plodov. To je budúcnosť maškrtného pôžitkárstva.

19.9.2017 o 10:11 | Karma článku: 2,92 | Prečítané:  336x | Diskusia: 2 príspevky
Peter Slavik
Peter Slavik

Kyslosť u olivových olejov, veľká neznáma.

V predošlom blogu som opísal 10 rád, ako si najlepšie vybrať extra panenský olivový olej, načo by ste si mali dať pozor pri jeho výbere, alebo pri kúpe, tak, aby ste skutočne dostali kvalitu .  

18.9.2017 o 11:30 | Karma článku: 2,85 | Prečítané:  504x | Diskusia: 5 príspevkov
gruzinska-kuchyna-od-a-do-z
Jozef Antala

Gruzínska kuchyňa od A do Ž

Gruzínci sú nerozlučne spätí s jedlom. Teda, keď to teraz po sebe čítam, tak to vlastne platí pre každého od Talianov po Eskimákov, no napriek tomu nemožno poprieť, že jedlo má v gruzínskej kultúre veľmi dôležitú…

18.9.2017 o 9:09 | Karma článku: 11,78 | Prečítané:  4623x | Diskusia: 18 príspevkov
Michaela Kniezová
Michaela Kniezová

Život s celiakiou - recept na bezlepkové pečivo a chlebík

Pred piatimi rokmi mi diagnostikovali celiakiu a keďže mám rada pečivo a chlebík, tak som si nevedela predstaviť ako to vyriešim, keďže hotové výrobky pre celiatikov sú veľmi drahé a aj bezlepková múka.

8.9.2017 o 17:01 | Karma článku: 1,75 | Prečítané:  402x | Diskusia: 4 príspevky
Vladimír Krátky
Vladimír Krátky

Dobytok vládne preferenciám.

Dobytok nemá na Slovensku alternatívu ani dnes ( Mali by sme voliť rozumnejšie, aby sme sa mali lepšie... . )  

7.9.2017 o 20:44 | Karma článku: 6,04 | Prečítané:  260x | Diskusia: 0 príspevkov
9-fascinujucich-pravidiel-korejskeho-stolovania
Viera Tarčová

9 fascinujúcich pravidiel kórejského stolovania

Kórejské stolovanie sa skladá z niekoľkých pravidiel. Veľa z nich si ctia staršiu osobu za stolom. Dnešné pravidlá nie sú až také prísne ako boli v minulosti a každá rodina si určuje svoj vlastný systém pravidiel.

12.8.2017 o 8:30 | Karma článku: 10,41 | Prečítané:  5089x | Diskusia: 26 príspevkov
Jarka Bartos
Jarka Bartos

Sv.Lucia- karibská kuchyňa v plnej kráse

Často sa vravieva, že pokiaľ nemáte dostatok peňazí na cestovanie, cestujte na tanieri. Ochutnajte plodiny a jedlo od kuchárov, ktorí síce žijú na vašom území, no svoje skúsenosti si priviedli napríklad aj…

10.8.2017 o 10:32 | Karma článku: 3,32 | Prečítané:  622x | Diskusia: 2 príspevky
zo-stredomorskej-stravy-sa-nepribera
Čo je nové na sme.sk

Zo stredomorskej stravy sa nepriberá

Dietológovia odporúčajú stredomorskú kuchyňu ako najzdravší a zároveň najchutnejší spôsob prípravy jedla. Prečo práve stredomorie, ktoré suroviny sa používajú a čo z nich dokážete uvariť aj doma?

31.7.2017 o 14:18 | Karma článku: 10,07 | Prečítané:  23711x | Diskusia: 34 príspevkov
Michal Feik
Michal Feik

Dopyt po slovenských potravinách rastie, v obchodoch ale chýbajú

Takmer 60 percent spotrebiteľov považuje slovenské potraviny za kvalitnejšie ako zahraničné. Napriek tomu ich podiel v obchodoch je výrazne nižší. Prečo?

31.7.2017 o 7:59 | Karma článku: 10,15 | Prečítané:  4781x | Diskusia: 5 príspevkov
korejske-stolovanie-5-korejskych-zvlastnosti-ktore-slovaka-ohromia
Viera Tarčová

Kórejské stolovanie - 5 kórejských zvláštností, ktoré Slováka ohromia

Slováci milujú svoje zemiaky, kyslé uhorky a rezne. Kórejčania zase svoju ryžu a bravčové v pálivej BBQ omáčke s kimchi. Lyžičkou jedia ryžu a polievku, paličkami mäso a rezance. Do toho si radostne mľaskajú a…

25.7.2017 o 8:00 | Karma článku: 9,34 | Prečítané:  3240x | Diskusia: 6 príspevkov
Daniel Schikor
Daniel Schikor

Liečivá sila prírody - divozel malokvetý/veľkokvetý

Iste ste si všimli, že mnohé cesty lemuje majestátna vysoká bylinka obsypaná sýto žltými kvetmi. Je to divozel. Pre jeho vzrast a podobu sa ľudovo nazýva aj kráľovská svieca a niekde aj volov chvost.

24.7.2017 o 18:18 | Karma článku: 4,96 | Prečítané:  742x | Diskusia: 1 príspevok
smetny-kos-zapadnej-europy
Michal Feik

Smetný kôš západnej Európy?

Rovnaký výrobca, rovnaký obal a predsa iné zloženie. Téma, o ktorej sa dlho šepkalo. Potraviny, ale aj drogistický tovar v strednej a východnej Európe majú rôznu kvalitu. Na západe vyššiu, u nás nižšiu.

23.7.2017 o 18:00 | Karma článku: 10,39 | Prečítané:  5910x | Diskusia: 22 príspevkov
Tomáš Baláž
Tomáš Baláž

Gastronómia na Slovensku

Gastronómia na Slovensku. Čo si myslíte o našej gastronómii ? Dá sa ešte to, čo nám ponúkajú naše reštaurácie nazývať gastronómiou ?

21.7.2017 o 8:47 | Karma článku: 3,12 | Prečítané:  793x | Diskusia: 7 príspevkov
Lenka Košková
Lenka Košková

Alkalická diéta proti rakovine

Vhodná výživa je základným kameňom pri zdravom životnom stýle. Mnoho ludí nato prichádza až keď ich postihne choroba. Ako tomu predísť?

20.7.2017 o 11:52 | Karma článku: 2,39 | Prečítané:  311x | Diskusia: 8 príspevkov
Viera Tarčová
Viera Tarčová

Kórejské Kimchi – Jedno z najzdravších jedál na svete

Kimchi sa konzumuje v Kórei už veľa storočí. V Číne ho nekonzumujú, v Japonsku v malých množstvách. Je zdrojom dôležitých vitamínov A,B a C. Pomáha tráveniu a dá sa z neho schudnúť.

20.7.2017 o 8:30 | Karma článku: 4,98 | Prečítané:  1382x | Diskusia: 12 príspevkov
Richard Hollý
Richard Hollý

To najlepšie víno!

Ak milujete víno, iste sa zhodneme v tvrdení, že jeho konzumácia je úžasným gurmánskym zážitkom. Naozajstní experti vedia oceniť každý prvok tohto nápoja a zhodnotiť ho. Biele víno či červené víno, každý si nájde…

10.7.2017 o 21:53 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  42x | Diskusia: 0 príspevkov

Nasledujúce

  1. Ešte v marci robil v obleku kliky. Železná vôľa urobila z Jana Třísku Američana
  2. Pozrite si záver MS z Bergenu, ktorý nebol v televízii
  3. Pán neviditeľný odsúdil Kristoffa k striebornej medaile, kričal komentátor
  4. Sagan pokojne môže vyhrať MS aj sedemkrát, myslí si expert
  5. Ľutoval ho aj Sagan. Som na seba nahnevaný, priznal strieborný Kristoff
  6. Päťdesiatnici a stres: Po päťdesiatke začne stres zabíjať
  7. Peter Sagan: Chcete, aby som sa prestal pretekať?
  8. Českého turistu našli v Tatrách mŕtveho. Fatálne podcenil výstroj a počasie
  9. Jeden víťaz a samí porazení. Čo ukázali nemecké voľby
  10. Štvrtý titul? O rok naň Sagan môže zabudnúť

  1. Bývalý minister: Za útokom na Kisku je tajný plán pre Fica
  2. Kovboj Rybanič usvedčil ministra Kaliňáka. Chceli mu dať do cely feťáka
  3. Sulík: Prieskum ukázal, že Juraj Droba má v Bratislave šancu
  4. Malý Lacko a doba kešu. Ako sa z Bašternáka stalo chránené zviera
  5. Na hradby použili asi 20 miliónov tehál, ich záchranu ocenili
  6. Policajný šéf kryje politikov Smeru
  7. Plnou PAROU vpred – koncert na podporu Starej Jedálne
  8. Bežná operácia sa skončila smrťou. V žilinskej nemocnici vyšetrujú kriminalisti
  9. Alojz Hlina: Európa potrebuje konzervatívnu politiku, akú robí Merkelová
  10. Riaditeľom nového protikorupčného úradu by mohol byť Bašternák

Už ste čítali?