Jedlo

varenie-pre-lepsiu-buducnost-fotoblog
Unicef Slovensko

Varenie pre lepšiu budúcnosť (fotoblog)

Kurzy varenia ako forma humanitárnej pomoci? Áno, prečo nie? Zoberieme vás na CESTU OKOLO SVETA V KUCHYNI - kde sa dozviete ako varenie môže pomáhať. 

7.5.2021 o 13:35 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  148x | Diskusia: 0 príspevkov
najvyssi-cas-na-sote
Igor Múdry

Najvyšší čas na soté

Dnešný článok nevznikol iba tak, je to totiž výzva. Preto si dovolím ho venovať všetkým hladným ľuďom dobrej vôle. Čiže nám papalášom. Lebo radi papáme, potom sme sýti a hladnému neveríme. 

6.5.2021 o 18:30 | Karma článku: 6,83 | Prečítané:  479x | Diskusia: 6 príspevkov
Peter Slavik
Peter Slavik

ROZDIEL - Extra panenský olivový olej vs Rafinovaný olivový olej

Extra panenské olivové oleje sú excelentným produktom krajín Stredomoria, kde asi nenájdeme domácnosť , ktorá by ich nepoužívala. Dá sa to však povedať o rafinovaných olivových olejoch ? Ako sa vyrábajú a aká je ich…

6.5.2021 o 9:16 | Karma článku: 5,07 | Prečítané:  1608x | Diskusia: 2 príspevky
Silvia Vajdíková
Silvia Vajdíková

Podporme slovenských výrobcov!

Milujem bryndzové halušky, syry, mlieko, vajcia. Snažím sa však vždy siahnuť po tej zdravšej forme, keď sa dá. 

19.4.2021 o 12:56 | Karma článku: 4,08 | Prečítané:  434x | Diskusia: 1 príspevok
Silvia Vajdíková
Silvia Vajdíková

Čo môže spôsobiť zlé stravovanie?

Vnútorný pocit pohody plynie zo sebaprijatia. Keď sa neznášate, máte voči sebe len výčitky, obvinenia a opovrhnutie, tak skôr či neskôr musí prísť depresia,“ vysvetľuje psychiatrička 

18.4.2021 o 20:00 | Karma článku: 2,73 | Prečítané:  410x | Diskusia: 0 príspevkov
Peter Slavik
Peter Slavik

10 rád ako si správne vybrať kvalitný Extra panenský olivový olej (EPOO)

Žiť v Andalúzii a nepoužívať Extra panenský olivový olej ( Andalúzia je najväčší producent kvalitných Extra Panenských Olivových Olejov, EPOO) to by bolo rúhanie.Takže po dlhoročných skúsenostiach s jeho používaním…

13.4.2021 o 13:13 | Karma článku: 5,80 | Prečítané:  1999x | Diskusia: 11 príspevkov
Michaela Smutná
Michaela Smutná

Vhľady o jedle a prístupe k sebe

Nedá sa neexistuje. To len ty to zatiaľ nevieš, ale môžeš sa to naučiť ak budeš chcieť.  - citát od človeka ktorý vedel ako žiť   

13.4.2021 o 9:12 | Karma článku: 2,19 | Prečítané:  261x | Diskusia: 2 príspevky
Silvia Vajdíková
Silvia Vajdíková

Zázrak prírody - Medvedí cesnak

„Pokiaľ žiješ v súlade s prírodou, nikdy nebudeš chudobný; pokiaľ žiješ podľa mienky ľudí, nikdy nebudeš bohatý.“  

8.4.2021 o 23:46 | Karma článku: 3,44 | Prečítané:  505x | Diskusia: 0 príspevkov
Juraj Sopko
Juraj Sopko

Plnené pečené jahniatko

Ak chcete zdravé, ale aj tradičné a chutné mäsové, a nie len veľkonočné jedlo, ponúkam veľmi chutné jahniatko. Šťavnaté a mäkké mäsko, odlíšenie od bravčoviny či hovädziny, a predsa bez baranej arómy. To je mliečne…

5.4.2021 o 15:10 | Karma článku: 3,69 | Prečítané:  118x | Diskusia: 0 príspevkov
Agáta Krupová
Agáta Krupová

V každom dome iná varecha – Veľkonočný "sirek" a iné požívatiny (nielen) do košíka

Pre pandémiu koronavírusu sa u nás na východe Slovenska už druhý rok nebude svätiť veľkonočná paska. Napriek tomu, že jedlá nebudeme chystať do košíka, doma na veľkonočnom stole určite chýbať nebudú.

28.3.2021 o 1:17 | Karma článku: 6,30 | Prečítané:  576x | Diskusia: 6 príspevkov
Slovenská asociácia alergologických a astmatických pacientov
Slovenská asociácia alergologických a astmatických pacientov

Alergie a intolerancie – ako cesta poznania samého seba

...pravdaže s nadsázkou... Alergika môžu každú chvíľu prekvapiť rôzne nové reakcie. Najhoršie to prežívame vtedy, keď ešte nevieme, že sme alergici. Keď už sme začiatočníci všímame si toho stále viac.

23.3.2021 o 16:41 | Karma článku: 3,77 | Prečítané:  181x | Diskusia: 0 príspevkov
Nora Bělousovová
Nora Bělousovová

Zemiakové krokety s medvedím cesnakom a nivou

Príjemne sa usadte, začíname! Toto je môj prvý príspevok o jedle a veľmi sa z neho teším. Dnes si spolu uvaríme niečo s medvedieho cesnaku, ktorý má neuveriteľnú silu (aj vôňu) a preto ho treba na jar konzumovať vo…

22.3.2021 o 9:06 | Karma článku: 2,88 | Prečítané:  349x | Diskusia: 4 príspevky
Karolína Olšavská
Karolína Olšavská

Ako si vyrobiť lepší jogurt, ako je ten kúpený

Nedávno som si spomenula, ako som deťom robievala jogurt. Samozrejme, recepty rovnaké nájdete na internete už veľa. Všimla som si, že v diskusiách sa mnohí pýtajú na konzistenciu,

27.2.2021 o 8:00 | Karma článku: 6,71 | Prečítané:  1350x | Diskusia: 28 príspevkov
Lucia Veselá
Lucia Veselá

Zelená pochúťka

Avokádo sa považuje za jednu z najzdravších surovín na svete. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E a K. Taktiež obsahuje aj minerály ako vápnik, horčík, železo, zinok, fosfor a sodík. 

23.2.2021 o 13:46 | Karma článku: 2,41 | Prečítané:  661x | Diskusia: 3 príspevky
Edita Majerová
Edita Majerová

Abeceda chutí – Písmeno „ S/Š“

Šči da kaša – pišča naša, šči a kaša – strava naša. Toto ruské príslovie vzniklo za čias cára. Kapustová polievka šči a obilná kaša nepatrili k pochúťkam stolov na cárskom dvore. Táto prostá strava bola súčasťou…

18.2.2021 o 0:21 | Karma článku: 2,92 | Prečítané:  211x | Diskusia: 0 príspevkov
huspenina
Ľuboslava Šusteková

Huspenina

Už vás niekto pozval na huspeninu? Že nie? Rozumiem, pozýva sa na zmrzlinu, na kávu, do kina, ale verte, že sa môže stať aj "takéto".

16.1.2021 o 22:17 | Karma článku: 11,13 | Prečítané:  4001x | Diskusia: 2 príspevky
Adriana Nadaždyova
Adriana Nadaždyova

vegetariansky tatarak hribovy

ak je niekto vegan ,vegetarian ako ja je tu pre Vas uzasny recept na zimne dni.Bud na ranajky,obed ,veceru.Alebo skusa nove chute .Rada vymyslam nove chutne recepty.Kludne mi dajte vediet kto je vegan ,vegetarian…

15.1.2021 o 18:44 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  54x | Diskusia: 0 príspevkov
ako-sme-sa-skamaratili-s-cviklou
Danica Chames

Ako sme sa skamarátili s cviklou

Chudák cvikla. Málokto sa s ňou kamaráti. Mnohí sú ochotní sa s ňou zblížiť len ak sa celá poriadne vymočí v sladko-kyslom náleve.

14.1.2021 o 12:30 | Karma článku: 7,69 | Prečítané:  1495x | Diskusia: 28 príspevkov
Edita Majerová
Edita Majerová

Abeceda chutí od A po Z - písmeno „R“

Pán Kohn putuje prstom po jedálnom lístku a nakoniec povie čašníkovi: „Prosím si túto rybu.“ „Ale pane“,  protestuje čašník,  „to je bravčový rezeň“! „Ja som sa vás nepýtal ako sa tá ryba volá“,  rozhorčene…

3.1.2021 o 15:24 | Karma článku: 5,68 | Prečítané:  478x | Diskusia: 1 príspevok
Martin Droppa
Martin Droppa

Spomaliť, zastaviť sa nad taniermi

•  V Európskej únii skončí v odpade asi 89 000 000 ton potravín ročne. Na Slovensku 35 až 168 kilogramov na osobu ročne.  •

9.12.2020 o 3:33 | Karma článku: 2,53 | Prečítané:  394x | Diskusia: 0 príspevkov

Nasledujúce


Už ste čítali?