Jedlo

Ján Zbojek
Ján Zbojek

Viete, kto nás vzdeláva o zdravej výžive?

Včera som mal návštevu a padla tam otázka, kto je zodpovedný za  vzdelávanie ľudí v oblasti zdravej výživy. Po ostrej výmene názorov sme skonštatovali, že nevieme kto. Nezhodli sme sa ani na tom, prečo by to mal…

16.8.2018 o 15:55 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  19x | Diskusia: 0 príspevkov
avokadova-natierka
Petronela Boleková

Avokádová nátierka

Avokádo áno či nie??? Avokádu som dlhú dobu nevedela prísť na chuť. Jeho blahodarné účinky som objavila až  počas tehotenstva s prvorodeným synom.

16.8.2018 o 12:16 | Karma článku: 4,93 | Prečítané:  1943x | Diskusia: 30 príspevkov
kvaskovy-granadir
Petronela Boleková

Kváskový granadír

Ak by ste chceli zažiť „kulinársky boom“ tak Vás sklamem. Tento recept je pre tých, ktorý nepohrdnú domácim jedlom pripraveným s láskou.

14.8.2018 o 12:30 | Karma článku: 2,10 | Prečítané:  789x | Diskusia: 25 príspevkov
jablkovy-dzem-z-priesvitnej-letnej-ma-pridanu-hodnotu
DagmaRA Sarita Poliaková

Jablkový džem z priesvitnej letnej má pridanú hodnotu

Občas sa zo žienky počítačovej mením na žienku domácu. Zapáčili sa mi totiž tie vône kuchynské pri varení džemov, zaváraní či varení. Aj pečenie môžem, ale keďže väčšinou celý plech ostáva na mne, tak si to…

13.8.2018 o 6:00 | Karma článku: 2,45 | Prečítané:  485x | Diskusia: 1 príspevok
tuniakova-natierka
Petronela Boleková

Tuniaková nátierka

Tuniakovú nátierku zbožňujem no predstava toľkého masla, ktoré dodáva chuť hádam asi všetkému ma odrádzala. V tejto nátierke nenájdete ani gram masla,  a predsa bude chutiť.

10.8.2018 o 12:39 | Karma článku: 6,81 | Prečítané:  2633x | Diskusia: 17 príspevkov
naucte-sa-upiect-kvaskove-pagace-na-ktore-ludia-nezabudnu
Petronela Boleková

Naučte sa upiečť kváskové pagáče, na ktoré ľudia nezabudnú

Po mnohých mesiacoch, veľa omyloch a chybách sa zdá, že som konečne odhalila tajomstvo kváskovania. Asi to bude preto, že sa púšťam do vymýšľania receptov.

7.8.2018 o 12:30 | Karma článku: 4,38 | Prečítané:  1631x | Diskusia: 14 príspevkov
kremova-polievka-z-cicera-s-lososom
Petronela Boleková

Krémová polievka z cícera s lososom

Polievka, ktorá zasýti, pošteklí chuťové poháriky a navyše je nabitá bielkovinami. Viete, čo je na  príprave cícera najlepšie???

3.8.2018 o 20:30 | Karma článku: 1,89 | Prečítané:  629x | Diskusia: 2 príspevky
ked-varia-muzi
Ľuboslava Šusteková

Keď varia muži

Nie je to často, nie  je to o prežití, základom úspechu je navodiť si správnu atmosféru a hlavne odstrániť z kuchyne osobu pravidelne sa tam vyskytujúcu - manželku...

3.8.2018 o 14:59 | Karma článku: 10,10 | Prečítané:  9064x | Diskusia: 6 príspevkov
biela-vs-celozrnna-muka
Michaela Weinštuková

Biela vs. celozrnná múka

Celozrnné, viaczrnné, plné cereálií. Tak sa dnes píše na obaloch mnohých potravín. Budí to dojem, že ide o zdravší produkt, ale je to naozaj tak? Ako je to s múkou a jej kvalitou? Ktoré pekárenské výrobky sú vhodné…

3.8.2018 o 13:09 | Karma článku: 1,50 | Prečítané:  202x | Diskusia: 0 príspevkov
kvaskove-bagetky-alebo-rozteky
Ľuboslava Šusteková

Kváskové bagetky, alebo rožteky

Niečo dobré na desiatu, k raňajkám, alebo mňamka na zahryznutie k poháru vína. Na to všetko sa hodí tento recept. 

1.8.2018 o 15:06 | Karma článku: 2,30 | Prečítané:  684x | Diskusia: 0 príspevkov
dobru-chut-sezonne-recepty-a-originalny-rokmi-overeny-recept-na-halaszle
Čo je nové na sme.sk

Dobrú chuť: Sezónne recepty a originálny, rokmi overený recept na halászlé

V najbližšom čísle prílohy SME o jedle a varení, ktoré vyjde v stredu 1. augusta, nájdete jedenásť sezónnych receptov, pomocou ktorých spotrebujete úrodu zo záhradky.

31.7.2018 o 19:04 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  6472x | Diskusia: 3 príspevky
chlieb-pecivo-a-muka-zo-slovenska
Mikuláš Bartal

Chlieb, pečivo a múka zo Slovenska

Dunajská Streda. Ešte prednedávnom sa spomínala ako hlavné mesto slovenského poľnohospodárstva. Myšlienky chemického laboranta, vtedajšieho pracovníka najväčšieho poľnohospodárskeho podniku v okrese priblížia roky…

28.7.2018 o 15:09 | Karma článku: 8,45 | Prečítané:  3308x | Diskusia: 1 príspevok
makovo-slivkovy-kolac
Petronela Boleková

Makovo-slivkový koláč

Prezradím Vám originálny recept na dezert, ktorý si ľudia zamilujú. Je veľmi jednoduchý, bez múky a pritom je tak chutný.

27.7.2018 o 21:32 | Karma článku: 4,10 | Prečítané:  1537x | Diskusia: 12 príspevkov
polovica-ludi-nevie-ze-poruchy-prijmu-potravy-su-smrtelne
Z respectu

Polovica ľudí nevie, že poruchy príjmu potravy sú smrteľné

Aj táto informácia vyplynula z nového prieskumu, korý pripravila agentúra 2muse. Osvetu o poruchách chce robiť osemnásťročná Valentína, ktorá sa z anorexie lieči.

24.7.2018 o 9:00 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  345x | Diskusia: 0 príspevkov
mangovy-sorbet
Petronela Boleková

Mangový sorbet

Čo nás osvieži v horúcom letnom dni? Určite kvalitný ovocný sorbet. Ako si ho pripraviť? Odporúčam zo sezónneho ovocia, no občas sa nechám zlákať aj exotikou.

22.7.2018 o 22:00 | Karma článku: 1,42 | Prečítané:  297x | Diskusia: 0 príspevkov
Jarka Bartos
Jarka Bartos

Plody zeme, ktoré vás prebudia

Je to tak. Prázdninové obdobie je ako stvorené pre všetko čo by ste si len vedeli predstaviť pod pojmom leňošenie. Ale netreba zabúdať si aj poriadne užívať. Možno aj s niečím zdravým v ruke. Sv. Lucia je na to…

19.7.2018 o 15:48 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  646x | Diskusia: 0 príspevkov
Agáta Krupová
Agáta Krupová

V každom dome iná varecha - sódové lokše a iné tradičné múčne jedlá

Každý hovorí o potrebe zdravej výživy, ale mnohí si aspoň raz za čas radi pochutnajú aj na tradičných múčnych jedlách. Pani Helenku som oslovila kvôli sódovým lokšiam, nakoniec sme pretriasli aj iné recepty.   

17.7.2018 o 11:27 | Karma článku: 3,33 | Prečítané:  1069x | Diskusia: 4 príspevky
Imunoblog
Imunoblog

Laktózová intolerancia — ochorenie alebo prirodzený proces?

Na rozdiel od klasickej alergie na kravské mlieko je laktózová intolerancia oveľa častejšia u dospelých.      

16.7.2018 o 12:43 | Karma článku: 1,71 | Prečítané:  534x | Diskusia: 0 príspevkov
hubove-rizoto
Petronela Boleková

Hubové rizoto

Leto je v plnom prúde a k nemu patrí aj cestovanie. Dnes spolu pocestujeme do Talianska, kde je základom rizoto.

13.7.2018 o 21:30 | Karma článku: 2,82 | Prečítané:  1011x | Diskusia: 1 príspevok
dobru-chut-letne-salaty-a-bizarne-praktiky-food-fotografie
Čo je nové na sme.sk

Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie

V najbližšom čísle prílohy SME o jedle a varení, ktoré vyjde v piatok 13. júla, sa dozviete o pozoruhodných postupoch, ktoré sa používajú pri fotení jedla do kuchárskych kníh a reklám.

11.7.2018 o 10:29 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  20264x | Diskusia: 2 príspevky

Nasledujúce

  1. Heroínová rozprávka s dobrým koncom
  2. Prieskum AKO: Smer zastavil pokles, Most prišiel o percento
  3. Dvaja horolezci zahynuli po páde z Dračieho štítu
  4. Pozrite sa, ako pokročili práce na výstavbe diaľnice Budimír - Bidovce
  5. Doplatky u zubárov sú vysoké, lebo štát určil štandard veľmi nízko
  6. Putin vytancoval rakúsku ministerku, na svadbu jej priviezol zbor kozákov
  7. Dúbravka si udržal čisté konto, Newcastle v 96. minúte zahodil penaltu
  8. Pre mladých s marihuanou by u nás basy nestačili
  9. Lada Vesta SW Cross je návrat zo zabudnutia (test)
  10. ONLINE: Ronalda čaká súťažný debut v drese Juventusu, jeho tím je veľkým favoritom

  1. Fico s Kaliňákom nám ukazujú vztýčeného Gašpara
  2. Ján Kuciak: Kočnerovi pomáhajú aj súdy. Od Unipharmy žiada vysoké odškodné
  3. Výsmech Smeru ľuďom do tváre: Novým poradcom Sakovej je Gašpar
  4. Desivé svedectvo o vplyve ruskej mafie vo svete
  5. Marián Leško: Silné a dôvodné podozrenie
  6. Ján Kuciak: Lekárnici sa nedohodli s Kočnerom. Teraz od nich žiada 45 miliónov eur
  7. Slovensko - moderná krajina ?
  8. Zuzana Petková: Kočner sa súdi s Unipharmou. Spor sa týka hotela z kauzy DPH
  9. Ficove insitné videá sú najlepším ocenením Kiskovej práce
  10. Predčasné voľby sú jediná zmysluplná a zrozumiteľná požiadavka

Už ste čítali?