Jedlo

Martin Chudý
Martin Chudý

5 výhod minerálnych vôd + aké majú liečivé účinky? 2. časť

Pijete pravidelne minerálne a pramenité vody? V druhej časti som sa zameral na výhody a nevýhody týchto vôd, ich zdravotný účinok a vyhodnotil som aj svoj dotazník “Akú vodu pijete”. Čo uvoľňujú PET fľaše do vody?…

23.5.2017 o 11:04 | Karma článku: 1,84 | Prečítané:  492x | Diskusia: 4 príspevky
Gustáv Murín
Gustáv Murín

Deň rakúskej kuchyne

Dňa 11. 5. 2017 sa po dvanásty raz študenti SOŠ Gastronómie a hotelových služieb Farského č. 9 v bratislavskej Petržalke pod vedením ich majstrov odborného výcviku oboznamovali s cudzokrajnou kuchyňou. Tentoraz to…

12.5.2017 o 19:07 | Karma článku: 1,07 | Prečítané:  137x | Diskusia: 0 príspevkov
Martin Chudý
Martin Chudý

Ako správne vybrať minerálnu a pramenitú vodu? 1. časť

Vedeli ste, že sa na Slovensku nachádza približne 1600 prameňov? Tieto pramene majú rôznu teplotu, zloženie, vlastnosti a využitie. Niektoré sa využívajú ako zdroj tekutín v podobe balených vôd.

11.5.2017 o 9:52 | Karma článku: 1,19 | Prečítané:  364x | Diskusia: 0 príspevkov
chemoveda-podvod-s-ovocim-o-ktorom-ani-netusite
Patrick Linhart

Chemoveda - podvod s ovocím o ktorom ani netušíte.

Páčia sa vám ligotavé červené jabĺčka v obchodoch? Je komfortom mať všetko ovocie a zeleninu dostupnú po celý rok? Zamysleli ste sa ale, ako je to možné? Všetko má predsa svoju daň. 

10.5.2017 o 7:43 | Karma článku: 6,48 | Prečítané:  1739x | Diskusia: 5 príspevkov
Martin Chudý
Martin Chudý

Balené vody, ktoré sú najvhodnejšie? 2. časť

V prvom článku som ohodnotil vodu z vodovodu a prefiltrovanú vodu. V druhom pokračovaní sa pozriem na balené vody. Niektoré z nich môžu mať nižšiu kvalitu oproti minulosti kvôli nášmu vstupu do EÚ a zmenenej…

2.5.2017 o 10:40 | Karma článku: 3,55 | Prečítané:  1137x | Diskusia: 4 príspevky
Ján Zbojek
Ján Zbojek

Je zmena mäsitej stravy za vegetariánstvo správna ?

Súčasná moderná kuchyňa sa snaží o zdravú výživu. Využíva na to moderné technológie, nové recepty a priemyselne spracované polotovary. Systém našej stravy vychádza z tradičnej domácej kuchyne, kde dominuje varené…

23.4.2017 o 12:21 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  90x | Diskusia: 1 príspevok
Barbora Vrbičanová
Barbora Vrbičanová

Prečo sa ísť najesť do U Kubistu?

Keď takmer pred štyrmi rokmi otvorili v Bratislave bistro U Kubistu, rýchlo som sa stala ich pravidelným hosťom.

22.4.2017 o 20:52 | Karma článku: 3,86 | Prečítané:  961x | Diskusia: 0 príspevkov
Miriam Látečková
Miriam Látečková

Jojo efekt - prečo sa objavuje, aká je jeho príčina

Poznáte to - úporne sa snažíte zhodiť pár kíl a oni sa vám o niekoľko mesiacov vrátia a pribudnú k nim aj ďalšie. Ako z tohto kolotoča definitívne preč?

21.4.2017 o 10:11 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  36x | Diskusia: 0 príspevkov
Patrick Linhart
Patrick Linhart

3 minútová Výpoveď Farmára

3 minútová Výpoveď Farmára, ktorá už nepotrebuje žiaden komentár. Jedinečná výpoveď farmára o ľudskej hlúposti, bio-produktoch, eurofondoch, odpade a osudnej konvenčnej chybe. 3 minúty s géniusom s nadhľadom nad…

20.4.2017 o 17:37 | Karma článku: 4,27 | Prečítané:  958x | Diskusia: 4 príspevky
lacne-paradajky-podvod-na-spotrebiteloch
Patrick Linhart

Lacné paradajky - podvod na spotrebiteľoch !?

Nakupovať tie naše, či z dovozu? Často sa v supermarketoch stretávame s paradajkami zo vzdialených destinácií. Mnohokrát ich zakúpite i za neskutočne mega-nízke ceny....

11.4.2017 o 11:05 | Karma článku: 6,10 | Prečítané:  1946x | Diskusia: 3 príspevky
papkanie-jednoducho-rychlo-a-zdravo
Hedviga Mlatičekova

Papkanie, jednoducho, rýchlo a zdravo

Dnes by som vám chcela odporúčiť jeden skvelý jednálniček pre deti na 7 dní, ktorý sa ku mne dostal úplnou náhodou.

27.3.2017 o 23:22 | Karma článku: 3,04 | Prečítané:  1022x | Diskusia: 8 príspevkov
Roland Ondrus
Roland Ondrus

Losos z rybacej farmy v Nórsku? Fuj!

Kvalita jedla je bezpochyby témou číslo jedna, do nepríjemného svetla sa dostali lososy z rybacích fariem v Nórsku. Podla expertov sú ryby plné škodlivých chemikálií ktoré by mali byť zakázané!

25.3.2017 o 13:27 | Karma článku: 3,61 | Prečítané:  742x | Diskusia: 6 príspevkov
Peter S. Majtán
Peter S. Majtán

Šimpanzy a naša podobnosť

Šimpanz (náš geneticky najbližší živočíšny príbuzný druh) má 99,4% génov zhodných s ľudskými!  Práve tieto zvieratá vykazujú mimoriadne vysoký stupeň imunity proti AIDS, hepatitíde C, rakovine a iným ťažkým chorobám…

24.3.2017 o 8:33 | Karma článku: 2,23 | Prečítané:  101x | Diskusia: 4 príspevky
Peter S. Majtán
Peter S. Majtán

Mlieko - nevhodná potravina pre dospelých

V prírode je mlieko určené iba na výživu pre kojencov. Cicavce v neskoršom veku nepijú žiadne mlieko. 

23.3.2017 o 18:11 | Karma článku: 1,50 | Prečítané:  401x | Diskusia: 7 príspevkov
Martin Chudý
Martin Chudý

Ktorú vodu by ste mali piť? Z vodovodu, balenú, filtrovanú či minerálnu? 1. časť

Akú vodu by ste mali piť? Z vodovodu, filtrovanú, balenú, pramenitú alebo minerálnu? Na výber je toho dosť a výrobcovia či predajcovia sa predháňajú v obhajovaní svojich produktov. Komu teda veriť? Viac v článku...

10.3.2017 o 9:23 | Karma článku: 6,05 | Prečítané:  2234x | Diskusia: 18 príspevkov
rozhovor-s-moderatorom-a-autorom-kucharok-martinom-pycom-rauschom
Michaela Šárkanová

Rozhovor s moderátorom a autorom kuchárok- Martinom Pycom Rauschom

 Dnes vám rozhovor so známym moderátorom a autorom kuchárok Martinom Rauschom. Jeho kuchárky sú nie len klasickými zbierkami receptov ale aj nádherným foto albumom.Opýtala som sa ho teda, ako to celé začalo...

8.3.2017 o 20:08 | Karma článku: 1,00 | Prečítané:  226x | Diskusia: 0 príspevkov
Gabriel Brázdil
Gabriel Brázdil

Remeslo

Myslím si, že byť kuchárom znamená viac. Myslím, že je dôležité sa odhodlať a vzdelávať. Vzdelávaju nás, vzdelávajú kuchárov?

20.2.2017 o 8:01 | Karma článku: 3,03 | Prečítané:  260x | Diskusia: 0 príspevkov
Martin Chudý
Martin Chudý

Mali by ste užívať rybí olej? Omega-3 update

Nedávno som uverejnil 2 články o omega tukoch a odporučil vám prijímať 1 - 2 g omega-3 tukov denne, najmä v podobe EPA a DHA. Otázka je, či je vhodné ich prijímať z rybieho oleja?

20.2.2017 o 7:59 | Karma článku: 3,49 | Prečítané:  1162x | Diskusia: 7 príspevkov
studenina-huspenina-kocenina-aspik
Miro Vrlík

Studenina, huspenina, kocenina, aspik......

Aka by to bola zimna sezona bez zimnej klasiky nasich predkov na jedalnom listku. Dneska skusme studeninu. 

12.2.2017 o 15:46 | Karma článku: 2,83 | Prečítané:  609x | Diskusia: 3 príspevky
co-so-zvyskami
Miroslav Žiak

Čo so zvyškami?

Predstavte si, že máte malý bufet, alebo reštauráciu, kde predávate rýchle občerstvenie. Za odvoz biologického odpadu, ktorý by ste inak dali psovi, iným domácim zvieratám alebo do domáceho kompostu musíte platiť…

7.2.2017 o 14:16 | Karma článku: 10,75 | Prečítané:  6188x | Diskusia: 1 príspevok

Nasledujúce

  1. Nemecko zakázalo prespávanie v kamiónoch, vodičom za to hrozia pokuty
  2. Riadenie slovenského futbalu je trápne, tvrdil. A potom klub odhlásil
  3. Kaliňák lákal na byty za symbolické ceny
  4. Premiér Fico mieri k jadru Únie. Ako sa k nemu prelúska?
  5. Rybáriková šokovala favoritku a postúpila do druhého kola Roland Garros
  6. Hlásna trúba brexitu kolabuje, Farageove výkriky už voličov nezaujímajú
  7. Zomrel bývalý panamský diktátor Manuel Noriega
  8. Dlhé roky patril k najlepším. Viac vraj dokáže len Messi
  9. Šéfa ÚPN Krajňáka považovali za cuciaka, teraz je pre koalíciu diktátor
  10. Flašík chce RTVS premeniť na akciovku (Minúta po minúte)

  1. Sulík k obvineniu Rybaniča: Kaliňák dal výstrahu všetkým, ktorí chcú odhaľovať korupciu
  2. Pán premiér, preboha to je čo?
  3. Chcú odsúdiť človeka, ktorý odhalil Kaliňákovo tajomstvo
  4. Bezočivý Kaliňák: Vo svojich obchodoch s Bašternákom nevidím konflikt záujmov
  5. Šéf ÚPN: Ak dovolíme eštebákom prepisovať dejiny, ÚPN rovno zrušme
  6. Chystá sa veľká televízna lúpež
  7. Lucia Žitňanská je vraj jednou nohou von z koalície
  8. Igor Matovič o vláde: Sú to skorumpovaní hajzli!
  9. Eugen Korda: Pripravuje sa zničenie Ústavu pamäti národa
  10. Poslanci pretlačili zákon, z ústavy si nič nerobia

Už ste čítali?